FRANC, Aleš, Jan MUSELÍK, Miloslava RABIŠKOVÁ a Radka DOBŠÍKOVÁ. Farmaceutická kompozice ve formě pelet majících velikost částic v rozmezí od 0,1 do 10 mm pro perorální podání vodním živočichům a způsob její výroby. 2020. Patent. Číslo: 308210. Název vlastníka: Veterinární a farmaceutická univerzita. Datum přijetí: 22. 1. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Farmaceutická kompozice ve formě pelet majících velikost částic v rozmezí od 0,1 do 10 mm pro perorální podání vodním živočichům a způsob její výroby
Název anglicky Pharmaceutical pellets composition with a particle size of 0.1 to 10 mm for oral use for aquatic animals how to prepare itPharmaceutical pellets composition with a particle size of 0.1 to 10 mm for oral use for aquatic animals how to prepare it
Autoři FRANC, Aleš, Jan MUSELÍK, Miloslava RABIŠKOVÁ a Radka DOBŠÍKOVÁ.
Vydání Číslo: 308210, Název vlastníka: Veterinární a farmaceutická univerzita, 2020.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Patent
Obor 30104 Pharmacology and pharmacy
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Farmaceutická fakulta
Klíčová slova anglicky pellets fish antibiotics
Změnil Změnila: Mgr. Hana Hurtová, učo 244985. Změněno: 12. 4. 2021 11:27.
Anotace
Vynález se týká farmaceutické kompozice pelet pro perorální aplikaci antibiotika pro vodní živočichy, který obsahuje krmné granule a antibiotikum navázané na povrch krmných granulí adsorpcí s koloidním oxidem křemičitým a popřípadě poly (butylmethakrylátem-). (2-dimethylaminoethyl) methakrylát-ko-methylmethakrylát, koloidní oxid křemičitý v kompozici obsahuje 0,1 až 10% hmotnostních dílů, vztaženo na celkovou hmotnost farmaceutické kompozice, poly (butylmethakrylát-co- (2-dimethylaminoethyl) methakrylát). (dimethylaminoethyl) methakrylát-co-methylmethakrylát) v kompozici v množství 0,5 až 10% hmotnostních dílů, vztaženo na celkovou hmotnost farmaceutické kompozice, a uvolňuje se 15 minut po aplikaci na hladinu vody a uvolňuje maximálně jednu třetinu obsahu účinné látky. Vynález se také týká způsobu přípravy prostředku. Vynález se týká farmaceutického prostředku na pelety pro perorální aplikaci antibiotika pro vodní živočichy, který obsahuje krmnou granuli a antibiotikum vázané na povrch krmných granulí adsorpcí s koloidním oxidem křemičitým a případně poly (butylmethakrylát-co-). (2-dimethylaminoethyl) methakrylát-ko-methylmethakrylát, koloidní oxid křemičitý v kompozici obsahuje 0,1 až 10% hmotnostních dílů, vztaženo na celkovou hmotnost farmaceutické kompozice, poly (butylmethakrylát-co- (2-dimethylaminoethyl) methakrylát). (dimethylaminoethyl) methakrylát-co-methylmethakrylát) v kompozici v koncentraci 0,5 až 10% hmotnostních, vztaženo na celkovou hmotnost farmaceutické kompozice, a uvolňuje se 15 minut po aplikaci na hladinu vodu, přičemž uvolňuje maximálně jednu třetinu obsahu účinné látky látky. Vynález se také týká způsobu přípravy kompozice.
Anotace anglicky
The invention relates to a pharmaceutical pellets composition for peroral application of an antibiotic to aquatic animals, comprising a feed granule and an antibiotic bound to the surface of the feed granules by adsorption with colloidal silica and optionally poly (butyl methacrylate-co-). (2-dimethylaminoethyl) methacrylate-co-methyl methacrylate, the colloidal silica in the composition is 0.1 to 10% by weight based on the total weight of the pharmaceutical composition, poly (butyl methacrylate-co- (2-dimethylaminoethyl) methacrylate). (dimethylaminoethyl) methacrylate-co-methyl methacrylate) in the composition is 0.5 to 10% by weight, based on the total weight of the pharmaceutical composition, and released 15 minutes after application on the water level releases maximum one third the content of the active substance. The invention also relates to a process for preparing the composition.The invention relates to a pharmaceutical pellets composition for peroral application of an antibiotic to aquatic animals, comprising a feed granule and an antibiotic bound to the surface of the feed granules by adsorption with colloidal silica and optionally poly (butyl methacrylate-co-). (2-dimethylaminoethyl) methacrylate-co-methyl methacrylate, the colloidal silica in the composition is 0.1 to 10% by weight based on the total weight of the pharmaceutical composition, poly (butyl methacrylate-co- (2-dimethylaminoethyl) methacrylate). (dimethylaminoethyl) methacrylate-co-methyl methacrylate) in the composition is 0.5 to 10% by weight, based on the total weight of the pharmaceutical composition, and released 15 minutes after application on the water level releases maximum one third the content of the active substance. The invention also relates to a process for preparing the composition.
VytisknoutZobrazeno: 14. 5. 2024 06:32