JANČEKOVÁ, Kamila a Zlata KAPOUNOVÁ. FENS Summer School 2020. Výživa a potraviny. 2021, roč. 76, č. 1, s. 26-27. ISSN 1211-846X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název FENS Summer School 2020
Autoři JANČEKOVÁ, Kamila a Zlata KAPOUNOVÁ.
Vydání Výživa a potraviny, 2021, 1211-846X.
Další údaje
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Klíčová slova anglicky FBDG; methodology, guidelines; nutrition
Změnil Změnila: Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D., učo 72367. Změněno: 10. 2. 2021 11:11.
Anotace
Příspěvek popisuje zkušenosti evropských zemí s vývojem a aplikací výživových doporučení založených na skupinách potravin (FBDG). Při tvorbě národních doporučení v podobě FBDG je nezbytné vycházet z dostupných dat o zdravotním a nutričním stavu populace a dalších hledisek specifických pro danou zemi.
VytisknoutZobrazeno: 27. 7. 2024 14:22