DELALANDE, Hana. Analýza potřeb studentů odborného francouzského jazyka v přípravě na pracovní stáže ve Francii. CASALC Review. Brno, 2020, roč. 10, č. 1, s. 139-149. ISSN 2694-9288.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Analýza potřeb studentů odborného francouzského jazyka v přípravě na pracovní stáže ve Francii
Název anglicky Needs analysis of students of French for specific purposes in preparation for work mobility in France
Autoři DELALANDE, Hana (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání CASALC Review, Brno, 2020, 2694-9288.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14410/20:00118169
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova anglicky Communication situations; French for specific purposes; internships; interviews; needs analysis
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Dana Nesnídalová, učo 831. Změněno: 10. 3. 2021 15:41.
Anotace
V článku je představen kontext disertačního výzkumu, jehož cílem je zmapovat náplň pracovních stáží českých a slovenských studentů ve francouzských institucích veřejné správy, identifikovat komunikační situace, do kterých se studenti během stáží dostávají, a definovat úlohy, které musejí řešit. Na základě rozhovorů se studenty francouzsko-českého studijního programu ESF MU Veřejná správa (Administration publique) bezprostředně po ukončení pracovní stáže byly v rámci pilotního výzkumu v roce 2018 identifikovány problematické situace a okruhy a analyzovány z hlediska potřeb chybějících v předcházející přípravě. V závěru článku jsou prezentovány možnosti zefektivnění přípravy na stáže a další kroky disertačního výzkumu.
Anotace anglicky
The article treats context of a doctoral research whose goal is to gather information on the content of internships of Czech and Slovak students in French public administration institutions, to identify communication situations the students get into and the tasks they have to complete. A pilot research based on interviews with the sample of students of the French-Czech study program Public administration (Administration publique) of the Faculty of Economy and Administration that were carried out shortly after the end of the internships in 2018 and problematic situations and topics were identified and analyzed in the view of elements missing in the preparation prior to departure. At the end of article, possibilities of improvement of preparation of the students before their departure and the next steps of the doctoral research are discussed.
Návaznosti
MUNI/A/0925/2019, interní kód MUNázev: Učení a vyučování cizím jazykům ve výzkumu (Akronym: AKTEV IX)
Investor: Masarykova univerzita, Učení a vyučování cizím jazykům ve výzkumu, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 30. 6. 2024 19:15