NOVÁKOVÁ, Martina, Hana KOTOLOVÁ a Ivana MINARČÍKOVÁ. DLOUHODOBĚ PŮSOBÍCÍ INJEKČNÍ ANTIPSYCHOTIKA Z POHLEDU AKTUÁLNĚ STANOVENÝCH ÚHRAD A PODMÍNEK PRESKRIPCE - poster. In 19. celostání KONFERENCE BIOLOGICKÉ PSYCHIATRIE s mezinárodní účastí. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název DLOUHODOBĚ PŮSOBÍCÍ INJEKČNÍ ANTIPSYCHOTIKA Z POHLEDU AKTUÁLNĚ STANOVENÝCH ÚHRAD A PODMÍNEK PRESKRIPCE - poster
Název anglicky LONG-ACTING INJECTABLE ANTIPSYCHOTICS FROM THE POINT OF VIEW OF CURRENTLY DETERMINED REIMBURSEMENTS AND PRESCRIPTION CONDITIONS - poster
Autoři NOVÁKOVÁ, Martina, Hana KOTOLOVÁ a Ivana MINARČÍKOVÁ.
Vydání 19. celostání KONFERENCE BIOLOGICKÉ PSYCHIATRIE s mezinárodní účastí, 2021.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 30104 Pharmacology and pharmacy
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Farmaceutická fakulta
Štítky rivok, ÚAF, ÚFTo
Změnil Změnila: JUDr. Sabina Krejčiříková, učo 383857. Změněno: 20. 4. 2022 10:57.
Anotace
Dlouhodobě působící injekční antipsychotika byla vyvinuta s cílem zajistit dlouhodobou adherenci pacientů k léčbě a ke snížení rizika relapsů. Preskripce a úhrada z prostředků veřejného zdravotního pojištění je v rámci poskytování ambulantní péče možná na základě splnění podmínek úhrady. Poster prezentovaný na 19. celostátní Konferenci biologické psychiatrie uvádí přehled aktuálně stanovených úhrad registrovaných a obchodovaných léčivých přípravků a souhrnné zhodnocení podmínek preskripce.
Anotace anglicky
Long-acting injectable antipsychotics have been developed to ensure long-term adherence of patients to treatment and to reduce the risk of relapse. Prescription and reimbursement from public health insurance funds is possible within the outpatient care on the basis of meeting the reimbursement conditions. The poster presented at the 19th National Conference on Biological Psychiatry presents an overview of currently determined reimbursements for registered and traded medicinal products and a summary assessment of the conditions of prescription.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 07:51