DEMLOVÁ, Regina, Kateřina DVOŘÁKOVÁ a Jiří DEML. Očkovací kampaň COVIVAC. Brno: MU LF/MŠMT, 2021. NA.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Očkovací kampaň COVIVAC
Název česky Očkovací kampaň COVIVAC
Název anglicky COVIVAC vaccination campaign
Autoři DEMLOVÁ, Regina (203 Česká republika, domácí), Kateřina DVOŘÁKOVÁ a Jiří DEML (203 Česká republika).
Vydání Brno, NA, 2021.
Nakladatel MU LF/MŠMT
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Audiovizuální tvorba
Obor 30230 Other clinical medicine subjects
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Tisková zpráva PROČ SE NECHAT OČKOVAT?
Kód RIV RIV/00216224:14110/21:00123068
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky Covid; kampaň; CZECRIN
Klíčová slova anglicky Covid; Campaign; CZECRIN
Štítky MU, operator, RIV, rivok
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Miškechová, učo 341652. Změněno: 31. 3. 2022 13:41.
Anotace
COVID-19 je pravděpodobně nejčastěji diskutovaným tématem dnešní doby. Virus se stále šíří po celém světě, stejně jako se šíří fake news, které nemoc doprovází na každém kroku. Proto se několik studentek medicíny rozhodlo bojovat s neustále se šířícími se dezinformacemi souvisejícími s očkováním proti onemocnění SARS-Cov2. Za podpory výzkumné infrastruktury CZECRIN spouští komiksovou kampaň, která má jednoduše a jasně vyvrátit mýty kolem očkování a namotivovat k tomu, aby lidé chránili sebe i své okolí. Na začátku června se tak spouští kampaň v podobě komiksových příběhů pro podporu očkování proti onemocnění COVID-19. Jednotlivé příběhy se věnují samostatným tématům, jejichž cílem je přiblížit a vysvětlit pochybnosti, které se ohledně problematiky očkování často objevují. Snaží se tak vyvracet fake news neboli falešné zprávy. Aktéry příběhů jsou orgány lidského těla vyjadřující své obavy z očkování a injekční stříkačka, která problematiku osvětluje.
Anotace anglicky
COVID-19 is probably the most discussed topic today. The virus is still spreading around the world, as is the fake news that accompanies the disease at every turn. Therefore, several medical students have decided to combat the ever-expanding misinformation associated with SARS-Cov2 vaccination. With the support of the research infrastructure, CZECRIN is launching a comic book campaign to simply and clearly dispel the myths about vaccination and motivate people to protect themselves and their surroundings. At the beginning of June, a campaign in the form of comic stories is launched to support vaccination against COVID-19. The individual stories deal with separate topics, the aim of which is to approach and explain the doubts that often arise regarding the issue of vaccination. He tries to refute fake news. The actors in the stories are the organs of the human body expressing their concerns about vaccination and the syringe that sheds light on the issue.
Návaznosti
LM2018128, projekt VaVNázev: Český národní uzel Evropské sítě infrastruktur klinického výzkumu (Akronym: CZECRIN)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Český národní uzel Evropské sítě infrastruktur klinického výzkumu (CZECRIN)
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 14:50