POLÁNKOVÁ, Lenka a Veronika NÝDRLOVÁ. Acting the elements; an acting-method of Helmert Woudenberg - Improvisation – method by Eric Vos (Dutch director). 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Acting the elements; an acting-method of Helmert Woudenberg - Improvisation – method by Eric Vos (Dutch director)
Název česky Herectví živlů; herecká metoda Helmerta Woudenberga - Improvizace – metoda Erica Vose
Autoři POLÁNKOVÁ, Lenka a Veronika NÝDRLOVÁ.
Vydání 2021.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky herectví, improvizace, vzdělávání, dramaterapie
Klíčová slova anglicky Acting, Improvization, Education, Dramatherapy
Změnil Změnila: Mgr. Veronika Nýdrlová, Ph.D., učo 322680. Změněno: 16. 2. 2022 09:23.
Anotace
Organising the workshop and public lecture with Marius den Otter from NHL Stenden University of Applied Sciences. Workshop leads participants to get acquainted with the method and to gain experience with the acting method of Helmert Woudenberg, a Dutch actor and Improvisation – method of Eric Vos, a Dutch director. Both methods are based on improvisation and give actors the opportunity to relate to their surroundings in a direct way. To combine these methods students can experience this way of relating and use it in their further education.
Anotace česky
Uspořádání workshopu a veřejné přednášky s nizozemským lektorem dramaterapie Mariusem den Otterem z NHL Stenden University of Applied Sciences. Workshop seznámil účastníky s hereckým způsobem Helmerta Woudenberga, nizozemského herce a s metodou improvizace dle Erica Vose, nizozemského režiséra. Obě metody jsou založeny na improvizaci a dávají účastníkům (hercům) možnost přímého vztahu ke svému okolí. Kombinací těchto metod mohou účastníci zažít tento způsob "vztahování se" a využít jej ve svém dalším vzdělávání.
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 00:02