ŘIHÁČEK, Tomáš. Co si odnášíte z dnešního sezení? In Sympozium o výzkumu a praxi v psychoterapii: Zpětná vazba v psychoterapii. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Co si odnášíte z dnešního sezení?
Název anglicky What are you taking away from today's session?
Autoři ŘIHÁČEK, Tomáš.
Vydání Sympozium o výzkumu a praxi v psychoterapii: Zpětná vazba v psychoterapii, 2022.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova anglicky psychotherapy; session reactions
Změnil Změnil: prof. Mgr. Tomáš Řiháček, Ph.D., učo 21252. Změněno: 17. 3. 2022 15:09.
Anotace
Jako terapeuti jsme mnohdy zvyklí ptát se klientů na konci sezení, jaké pro ně bylo a co si z něj odnášejí. Často se však dozvíme méně, než bychom si přáli, a pak se ptáme sami sebe: Jsem s klientem na stejné vlně? Bere si ze sezení to, co mu nabízím? Nebo považuje za důležité něco jiného? V tomto příspěvku představíme nový dotazník SRS-3 (Session Reactions Scale-3), který umožňuje systematické získávání zpětné vazby o dopadech sezení na klienta. Představíme původ dotazníku, jeho filozofii a možné způsoby využití v praxi.
Anotace anglicky
As therapists, we are often used to asking clients at the end of a session how it was for them and what they took away from it. However, we often learn less than we would like and then ask ourselves: Am I on the same page with my client? Is he or she taking from the session what I am offering? Or does he or she find something else important? In this paper, we introduce the new Session Reactions Scale-3 (SRS-3) questionnaire, which allows us to systematically gather feedback on the impact of the session on the client. We will present the origins of the questionnaire, its philosophy, and possible uses in practice.
Návaznosti
TL03000049, projekt VaVNázev: Deep learning v psychoterapii: Strojová analýza nahrávek terapeutických sezení (Akronym: DeePsy)
Investor: Technologická agentura ČR, Deep learning v psychoterapii: Strojová analýza nahrávek terapeutických sezení
VytisknoutZobrazeno: 27. 7. 2024 13:53