ŠIMÁČKOVÁ, Kateřina. Legitimita, důvěryhodnost a rozmanitost - podmínky odolnosti demokratického právního státu s úctou k lidským právům. In Facets of Resilience, Česká akademie věd. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Legitimita, důvěryhodnost a rozmanitost - podmínky odolnosti demokratického právního státu s úctou k lidským právům
Název anglicky Legitimacy, credibility and diversity - conditions for the resilience of a democratic state
Autoři ŠIMÁČKOVÁ, Kateřina.
Vydání Facets of Resilience, Česká akademie věd, 2022.
Další údaje
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Klíčová slova česky Legitimita, důvěryhodnost, rozmanitost, odolnost (obranyschopnost)
Klíčová slova anglicky Legitimacy, credibility, diversity, resilience
Změnil Změnila: JUDr. Kateřina Šimáčková, Ph.D., učo 29538. Změněno: 25. 11. 2022 14:28.
Anotace česky
Ústavní sebedefinice českého státu (ale i ostatních evropských států) je založena na tom, že jsou demokratické a založené na vládě právě a ochraně lidských práv. Právní teorie vypracovala koncept obranyschopné (bránící se) demokracie. Co může přispět k odolnosti demokratických institucí? A jak zajistit jejich legitimitu a důvěryhodnost?
Anotace anglicky
Legitimacy, credibility and diversity - conditions for the resilience of a democratic state Legitimacy, credibility and diversity - conditions for the resilience of a democratic state The constitutional self-definition of the Czech state (and other European states) is based on the fact that they are democratic and based on the rule of law and the protection of human rights. Legal theory has developed the concept of a defensible democracy. What can contribute to the resilience of democratic institutions? And how to ensure their legitimacy and credibility?
VytisknoutZobrazeno: 31. 5. 2024 02:04