KUBALČÍKOVÁ, Kateřina, Miloš VOTOUPAL, Daniela JAKLOVÁ STŘIHAVKOVÁ, Gabriela VACEKOVÁ a Markéta HORÁKOVÁ. Bariéry a podpůrné systémy pro začlenění absolventů škol s mentálním postižením a poruchou autistického spektra do běžného života. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Bariéry a podpůrné systémy pro začlenění absolventů škol s mentálním postižením a poruchou autistického spektra do běžného života.
Název anglicky Barriers and support systems for the integration of graduates with intellectual disabilities and autism spectrum disorder into common life.
Autoři KUBALČÍKOVÁ, Kateřina (203 Česká republika, garant, domácí), Miloš VOTOUPAL (203 Česká republika, domácí), Daniela JAKLOVÁ STŘIHAVKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Gabriela VACEKOVÁ (703 Slovensko, domácí) a Markéta HORÁKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2022.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50403 Social topics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14230/22:00127264
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova česky mentální handicap; integrace; trh práce; kvalitativní výzkum; kvantitativní výzkum
Klíčová slova anglicky intellectual disability; integration; labour market; qualitative research; quantitative research
Štítky rivok
Změnil Změnila: doc. PhDr. Kateřina Kubalčíková, Ph.D., učo 6765. Změněno: 25. 11. 2022 20:58.
Anotace
Cílem workshopu byla prezentace a následná diskuse původních výsledků kvalitativního a kvantitativního výzkumu zaměřeného na možnosti a bariéry integrace osob s mentálním handicapem na trh práce. Zejména v souvislosti s přechodem mladých lidí s mentálním handicapem do dospělosti.
Anotace anglicky
The aim of the workshop was the presentation and discussion of the qualitative and quantitative research results. The research focused on the living situation of people with mental disabilities and the barriers and support systems for their integration into the labour market. Mainly in the context of the transition of young people with mental disabilities to adulthood.
VytisknoutZobrazeno: 28. 5. 2024 04:42