PITNER, Tomáš, František KASL, Ondřej MAMULA, Jiří VODRÁŽKA, Martin STŘELEC, František MÜLLER, Tomáš SAPÁK a Martin LEBEDA. Dopady zavádění chytrého měření do vyhlášek v gesci ERÚ TK03010175-V5. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Dopady zavádění chytrého měření do vyhlášek v gesci ERÚ TK03010175-V5
Název anglicky Impacts of smart metering deployment into the decrees governed by the Energy Regulatory Authority TK03010175-V5
Autoři PITNER, Tomáš (203 Česká republika, garant, domácí), František KASL (203 Česká republika, domácí), Ondřej MAMULA (203 Česká republika), Jiří VODRÁŽKA (203 Česká republika), Martin STŘELEC (203 Česká republika), František MÜLLER (203 Česká republika), Tomáš SAPÁK (203 Česká republika, domácí) a Martin LEBEDA (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2022.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Cert., akred., schvál. metodiky, specializované mapy, léčebné, památkové postupy
Obor 20205 Automation and control systems
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14330/22:00129595
Organizační jednotka Fakulta informatiky
Klíčová slova anglicky smart metering; energy communities; quality control; regulatory framework
Technické parametry Výsledek je koncipován jako celek pro aplikačního garanta, Energetický regulační úřad, k promítnutí doporučení do úpravy vyhlášek či jiných legislativních dokumentů. Metodika se zaměřuje na vyhodnocení dopadů rozvoje chytrého měření do legislativní činnosti v gesci ERÚ, a to konkrétně skrze vydefinované scénáře užití v oblasti detekce a předvídání energetické chudoby, kontroly a rozvoje energetických společenství, sledování kvality dodávky a hodnocení efektivity investic. Dotčenými oblastmi tedy jsou cenová a technická regulace a legislativní činnosti v rámci ERÚ.
Změnil Změnil: JUDr. Ing. František Kasl, Ph.D., učo 462266. Změněno: 15. 8. 2023 13:43.
Anotace
Tato metodika obsahuje adresná doporučení úprav vyhlášek v gesci ERÚ s cílem vytěžit maximum efektů z nasazení chytrého měření, a to v dlouhodobém výhledu, pro potřeby zákazníka a ERÚ. V návaznosti na přechozí výsledky projektu byla doporučení formulována ve vztahu ke třem oblastem, které vyplynuly z předchozích výzkumných činností jako nejvýznamnější z pohledu zákazníka a ERÚ: Možnosti detekce a předvídání energetické chudoby; Kontrola a rozvoj energetických společenství; Sledování kvality dodávky a hodnocení efektivity investic.
Anotace anglicky
This methodology contains specific recommendations for modifications of decrees governed by the Energy Regulatory Authority in order to extract maximum effects from the deployment of smart metering, in the long term, for the needs of the customer and the Energy Regulatory Authority. Building on previous results of the project, recommendations have been formulated in relation to three areas that emerged from previous research activities as most relevant from the perspective of the customer and Energy Regulatory Authority: Opportunities to detect and predict energy poverty; Control and development of energy communities; Monitoring supply quality and assessing investment efficiency.
Návaznosti
TK03010175, projekt VaVNázev: Přínosy nasazení chytrého měření pro společnost a regulátora (SM4RT) (Akronym: SM4RT)
Investor: Technologická agentura ČR, Přínosy nasazení chytrého měření pro společnost a regulátora
VytisknoutZobrazeno: 7. 6. 2024 06:23