ZOUNEK, Jiří. Digitálních technologie ve vzdělávání – od školské politiky až k učení žáků. Řízení školy. Praha: Wolters Kluwer ČR, 2022, XIX, č. 11, s. 37-39. ISSN 1214-8679.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Digitálních technologie ve vzdělávání – od školské politiky až k učení žáků
Název anglicky Digital technologies in education - from school policy to student learning
Autoři ZOUNEK, Jiří.
Vydání Řízení školy, Praha, Wolters Kluwer ČR, 2022, 1214-8679.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku (nerecenzovaný)
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky digitální technologie; škola; rodiče; učení; adolescent; pedagogický výzkum; vzdělávací politika
Klíčová slova anglicky digital technology; school; parents; learning; adolescent; educational research;educational policy
Změnil Změnil: doc. Mgr. Jiří Zounek, Ph.D., učo 1752. Změněno: 6. 3. 2023 19:06.
Anotace
V minulém článku Dobrý sluha, ale špatný pán aneb o digitálních technologiích v životě a učení teenagerů jsem představil náš výzkum, který se zaměřil nejen na využívání digitálních technologií ve škole, ale zejména sledoval život rodin i samotných adolescentů s technologiemi. Rozhodli jsme se, že na závěr knihy formulujeme několik návrhů či doporučení týkající se několika klíčových témat. Tyto návrhy nyní předkládáme českým čtenářům. Jsme si vědomí ošidnosti jakýkoliv rad, návrhů nebo doporučení. Proto se snažíme v našich doporučeních držet na obecné rovině, přičemž se samozřejmě nevyhneme některým zjednodušením. Náš text lze chápat i jako podklad k diskuzi o tématech, která přináší život a učení s digitálními technologiemi nebo může jít třeba o podklad pro změny či inovace.
Anotace anglicky
In my last article A good servant but a bad master, or digital technologies in the lives and learning of teenagers, I presented our research, which focused not only on the use of digital technologies in school but especially on the lives of families and adolescents themselves with technology. We concluded the book by making suggestions or recommendations on critical topics. We are now presenting these suggestions to Czech readers. We are aware of the fallacy of any advice, suggestions or recommendations. Therefore, we keep our recommendations on a general level while not avoiding some simplifications. Our text can also be a basis for discussing the issues of living and learning with digital technology, or it may be a basis for change or innovation.
Návaznosti
GA17-06152S, projekt VaVNázev: Digitální technologie v každodenním životě a učení studentů
Investor: Grantová agentura ČR, Digitální technologie v každodenním životě a učení studentů
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 16:14