KAPOUNOVÁ, Zlata. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 4. Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2022, roč. 77, č. 5, s. 15. ISSN 1211-846X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 4
Název anglicky ESPEN guideline on hospital nutrition - part 4
Autoři KAPOUNOVÁ, Zlata.
Vydání Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování, Praha, Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o. 2022, 1211-846X.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30308 Nutrition, Dietetics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky hospital diets; guideline; nutrition; dietitian
Změnil Změnila: Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D., učo 72367. Změněno: 9. 8. 2023 20:25.
Anotace
Evropská společnost pro klinickou výživu a metabolismus (ESPEN) vydala v roce 2021 doporučení pro nemocniční stravování. Dokument vznikl na základě potřeby systematicky shrnout současné poznatky založené na důkazech týkajících se organizace stravovacích provozů, indikace terapeutických diet a monitoringu příjmu stravy ve zdravotnických zařízeních, rehabilitačních zařízeních a zařízeních sociálních služeb s přihlédnutím k individuálním potřebám pacientů/klientů ve snaze snížit riziko výskytu malnutrice. Postupně je představeno všech 56 ESPEN doporučení.
Anotace anglicky
The European Society for Clinical Nutrition and Metabolism published recommendations for hospital nutrition in 2021. It proposes evidenc-base recommendations regarding the organization of food catering, the prescriptions and indications of diets, as well as monitoring of food intake at hospital, rehabilitation center and nursing home, all of these by taking into account the patient perspective to reduce risk of malnutrition. All 56 ESPEN recommendations are presented in turn.
VytisknoutZobrazeno: 27. 7. 2024 14:26