FILIP, Jakub. Auris interna. Youtube ako kronika ľudskosti? (Auris interna. Youtube as a chronicle of humanity?). Hudobný život. Bratislava: Hudobné centrum, 2023, vol. 55, 7-8, 1 pp. ISSN 1335-4140.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Auris interna. Youtube ako kronika ľudskosti?
Name in Czech Auris interna. Youtube jako kronika lidskosti?
Name (in English) Auris interna. Youtube as a chronicle of humanity?
Authors FILIP, Jakub.
Edition Hudobný život, Bratislava, Hudobné centrum, 2023, 1335-4140.
Other information
Type of outcome Article in a journal (not reviewed)
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
WWW Odkaz na vydání na webe vydavatele
Keywords (in Czech) Hudobný život; periodikum; časopis; Slovensko; muzikologie; historie; sociologie; odborný text
Keywords in English Hudobný život; periodical; journal; Slovakia; musicology; history; sociology; politics
Tags hudba, konzumace hudby, muzikologie, sociologie
Changed by Changed by: doc. PhDr. Martin Flašar, Ph.D., učo 40864. Changed: 11/1/2024 08:43.
Abstract
V celom príbehu o Youtube sú dôležité v zásade dve veci. Po prvé fakt, že ľudia dokážu prijať iných, na rozdiel od iných sociálnych sietí úplne anonymne, bez predsudkov a bezprizornej nenávisti, s pochopením a podporou. Po druhé , možnosť nechať sa inšpirovať – napríklad tým, že by sme sa nemuseli až tak veľmi zaoberať samými sebou a vzájomným bojom, lebo je na to tragicky málo času a je jednoducho lepšie život prežiť oslobodený od konfliktov a nenávisti. Text o tom, akí ľudskí sú ľudia v komentároch pod hudobnými videami na Youtube.
Abstract (in Czech)
V celém příběhu o YouTube jsou důležité v podstatě dvě věci. Zaprvé to, že lidé mohou na rozdíl od jiných sociálních sítí přijímat druhé zcela anonymně, bez předsudků a bezprizorní nenávisti, s pochopením a podporou. Zadruhé, schopnost inspirovat se - například tím, že bychom se neměli tolik zabývat sami sebou a bojovat proti sobě, protože je na to tragicky málo času a je prostě lepší žít život bez konfliktů a nenávisti. Text o tom, jak jsou lidé lidští v komentářích pod hudebními videami na YouTube.
Abstract (in English)
There are basically two things that are important in the whole YouTube story. First, the fact that people are able to accept others -- unlike other social networks -- completely anonymously, without prejudice and useless hatred, with profound understanding and support. Second, the ability to be inspired - for example, by the fact that we shouldn't have to be so concerned with ourselves and fighting each other, because there is no real time for that and it is simply better to live life free of conflicts and hatred. This contribution is about how human people can be in the comments written under music videos on YouTube.
PrintDisplayed: 31/7/2024 06:23