BOCHNÍČEK, Zdeněk. Pětileté učitelství na PřF MU. Online. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, 2023, s. 29-32. ISBN 978-80-7694-037-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Pětileté učitelství na PřF MU
Název anglicky Five-year teaching program at the Faculty of Science MU
Autoři BOCHNÍČEK, Zdeněk.
Vydání České Budějovice, od s. 29-32, 4 s. 2023.
Nakladatel Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Další údaje
Typ výsledku Stať ve sborníku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
ISBN 978-80-7694-037-6
Klíčová slova česky Studium, fyzikální vzdělávání
Klíčová slova anglicky Study, Physics Education
Změnil Změnil: doc. RNDr. Zdeněk Bochníček, Dr., učo 438. Změněno: 6. 11. 2023 19:19.
Anotace
Po více než dvaceti letech děleného učitelského studia se i na celostátní úrovni začíná stále více hovořit o možnosti koncipovat studium učitelství jako nedělený pětiletý magisterský program. Na Přírodovědecké fakultě MU o tom již delší dobu uvažujeme. V článku jsou shrnuty výhody i nevýhody pětiletého studia a navrženo řešení, které by hlavní nevýhody eliminovalo. Je také prezentován názor studentů fakulty získaný nedávným dotazníkovým šetřením.
Anotace anglicky
After more than twenty years of divided teacher education, even at the national level, more and more the possibility of conceiving the study of teaching as an undivided five-year master's programme. At the Faculty of Science of MU we have been considering this for some time. The article summarizes the advantages of and disadvantages of a five-year study and proposed a solution that would eliminate the main disadvantages. It also The opinion of the faculty students obtained by a recent questionnaire survey is presented.
VytisknoutZobrazeno: 30. 5. 2024 08:48