JUŘÍK, Vojtěch, Jasmína ALDABAGHOVÁ a Marek BLATNÝ. Vliv lidové kultury na psychologický well-being. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vliv lidové kultury na psychologický well-being
Název anglicky The influence of folk culture on psychological well-being
Autoři JUŘÍK, Vojtěch (203 Česká republika, garant, domácí), Jasmína ALDABAGHOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Marek BLATNÝ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50101 Psychology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14210/23:00132286
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky well-being; folklór; lidové tradice; kulturní psychologie
Klíčová slova anglicky well-being; folklore; folk traditions; cultural psychology
Štítky rivok
Změnil Změnil: Mgr. Vojtěch Juřík, Ph.D., učo 372092. Změněno: 13. 3. 2024 21:38.
Anotace
Empirický výzkum problematiky well-beingu představuje v současné době jednu z dominantních oblastí psychologie, a to především ve snaze identifikovat faktory, které mohou podpořit kvalitu lidského života, osobní pohodu a zdraví. Participace na udržování a rozvoji lidové kultury a tradic, jakými jsou v českém prostředí například lidový tanec, hudba či tradiční řemesla, je vzhledem ke své komunitní povaze a orientaci na kulturu sdílení vnímán jako možný prediktor prožívaného well-beingu. Cílem projektu je hledání vztahu mezi aktivní rolí člověka při udržování a rozvoji lidových tradic a mírou prožívaného well-being na populaci obyvatel jihovýchodní Moravy. V rámci workshopu byly prezentovány prezentovány původní výsledky výzkumu.
Anotace anglicky
Empirical research into the issue of well-being is currently one of the dominant areas of psychology, primarily in an effort to identify factors that can support the quality of human life, personal well-being and health. Participation in the maintenance and development of folk culture and traditions, such as folk dance, music or traditional crafts in the Czech environment, is perceived as a possible predictor of experienced well-being due to its community nature and orientation towards a culture of sharing. The aim of the project is to find a relationship between the active role of man in the maintenance and development of folk traditions and the degree of well-being experienced by the population of South-Eastern Moravia. In the Workshop there were presented the original research outcomes.
Návaznosti
MUNI/A/1408/2022, interní kód MUNázev: Vliv lidové kultury na psychologický well-being
Investor: Masarykova univerzita, Vliv lidové kultury na psychologický well-being
VytisknoutZobrazeno: 31. 5. 2024 17:47