SIMONOVÁ, Jaroslava, David GREGER, Vít ŠŤASTNÝ, Alice BÍLÁ, Kateřina NOVOTNÁ, Jana NAVRÁTILOVÁ, Eva POTUŽNÍKOVÁ, Kamila BROŽOVÁ a Dominik DVOŘÁK. Podoby diferenciace na základních školách. Zpráva z výzkumu. Praha, 2023, 223 s.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Podoby diferenciace na základních školách. Zpráva z výzkumu
Název česky Podoby diferenciace na základních školách. Zpráva z výzkumu
Název anglicky Forms of Attainment Grouping in Primary Schools. Research Report
Autoři SIMONOVÁ, Jaroslava, David GREGER, Vít ŠŤASTNÝ, Alice BÍLÁ, Kateřina NOVOTNÁ, Jana NAVRÁTILOVÁ, Eva POTUŽNÍKOVÁ, Kamila BROŽOVÁ a Dominik DVOŘÁK.
Vydání Praha, 223 s. 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Výzkumná zpráva
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Změnil Změnila: Mgr. Jana Navrátilová, DiS., Ph.D., učo 403081. Změněno: 5. 1. 2024 12:07.
Anotace
Cílem projektu je zmapovat podobu diferenciace na ZŠ a popsat, jak tato přispívá k rozdílům ve výsledcích a postojích žáků. Výzkumně je projekt zaměřen na metaanalýzy výzkumů dopadů diferenciace, dále na sekundární analýzy dat z mezinárodních výzkumů (TIMSS&PIRLS 2011, 2015 a 2019) a z longitudinálního výzkumu CLoSE. Bude provedeno reprezentativní dotazníkové šetření ředitelů ZŠ a případové studie 5 ZŠ. Výsledky výzkumu a doporučení pro vzdělávací politiku bude shrnuto v závěrečné zprávě.
Anotace anglicky
This project seeks to comprehensively map the forms of attainment grouping in primary schools and describe how it contributes to disparities in student outcomes and attitudes. The research project employs meta-analyses of differentiation impact studies, secondary analyses of data from international research studies (TIMSS&PIRLS 2011, 2015, and 2019), and data from the longitudinal CLoSE study. The study includes a representative questionnaire survey targeting primary school principals and in-depth case studies of 5 primary schools. The research results and policy recommendations will be summarized in a final report.
VytisknoutZobrazeno: 30. 8. 2024 21:18