PANTŮČEK, Viktor. Komunitní práce a participace - dramaturgie a programový leták. Brno: Brno Contemporary orchestra, 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Komunitní práce a participace - dramaturgie a programový leták
Název česky Komunitní práce a participace - dramaturgie a programový leták
Název anglicky Community work and participation - dramaturgy and program leaflet
Autoři PANTŮČEK, Viktor.
Vydání Brno, 2023.
Nakladatel Brno Contemporary orchestra
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace v oblasti umění
Obor 60403 Performing arts studies
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Web výsledku
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky hudba; soudobá hudba; koncerty; programy
Klíčová slova anglicky music; contemporary music; concerts; programs
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. PhDr. Martin Flašar, Ph.D., učo 40864. Změněno: 21. 1. 2024 09:59.
Anotace
Popis koncertu: Mirela Ivičević – Case White Unsuk Chin – Grafitti Boris Čajkovskij – Koncert pro klavír a orchestr Vít Zouhar – PHAISTOS – Concert for 15 Fighters, koncert pro BCO a jeho komunitu (objednávka BCO) Stano Slavíček – klavír Brno Contemporary Orchestra/ Pavel Šnajdr – dirigent Hudba se proměnila v hluk, jímž je člověk chtě, nechtě neustále obklopován. Lidé neumí neslyšet, ale naučili se neposlouchat. Číst umí každý, ale ne každý je čtenářem a podobně většina tvorů slyší, ale ne každý je posluchač. Čtení knih je činností zcela nespolečenskou, zatím co hudba se bez participantů neobjede – někdo musí dirigovat a poslouchat, někdo hrát a poslouchat a ostatní poslouchat minimálně s takovým úsilím jako ti, kteří hrají či dirigují. Hudba vytváří komunity a členové Brno Contemporary Orchestra mají tu svou moc rádi a moc si jí váží.
Anotace anglicky
Concert description: Mirela Ivičević – Case White Unsuk Chin – Graffiti Boris Tchaikovsky – Concerto for piano and orchestra Vít Zouhar – PHAISTOS – Concert for 15 Fighters, concert for BCO and its community (BCO order) Stano Slavíček – piano Brno Contemporary Orchestra/ Pavel Šnajdr – conductor Music has turned into noise, which one is constantly surrounded by willy-nilly. People cannot not hear, but they have learned not to listen. Everyone can read, but not everyone is a reader, and similarly, most creatures can hear, but not everyone is a listener. Reading books is a completely non-social activity, while music cannot be done without participants - someone has to conduct and listen, someone has to play and listen, and others listen with at least as much effort as those who play or conduct. Music creates communities, and the members of the Brno Contemporary Orchestra love and appreciate its power.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 17:03