PANTŮČEK, Viktor. Nová Prima telka - dramaturgie a programový leták. Brno: Centrum experimentálního divadla Brno, 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Nová Prima telka - dramaturgie a programový leták
Název anglicky Nová Prima TV - dramaturgy and program leaflet
Autoři PANTŮČEK, Viktor.
Vydání Brno, 2023.
Nakladatel Centrum experimentálního divadla Brno
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace v oblasti umění
Obor 60403 Performing arts studies
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Web výsledku
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky hudba; soudobá hudba; koncerty; programy
Klíčová slova anglicky music; contemporary music; concerts; programs
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. PhDr. Martin Flašar, Ph.D., učo 40864. Změněno: 21. 1. 2024 10:00.
Anotace
Popis koncertu: Pohádky, cestování a drama v celovečerním komponovaném pořadu BCO MARIO BUZZI Pohádky z promítačky MAURICIO KAGEL Die Stücke der Windrose für Salonorchester – Südwesten (Kousky větrné růžice pro salonní orchestr – Jihozápad) FREDERICK RZEWSKI Coming together / Aticca Brno Contemporary Orchestra Štěpán Šnajdr – video Tomáš Vtípil – recitátor Pavel Šnajdr – dirigent Ze vzdálenosti několikaset metrů se hudba znějící z letních podií jeví dosti podobnou. Valící se zvuková clona, ze které vystupuje pravidelný rytmus vycházející z tlukotu srdce, občas sprosté slovo, občas něco o lásce, občas řev, občas kytara a občas něco jako klávesy. Podobně při pohledu do televizních programů se nejen schémata, ale i obsahy do značné míry opakují. Inu, každý rád vidí a slyší to, co má rád a to klidně pořád dokola. Ale třeba by to mohlo být i jinak a dalo by se koukat i poslouchat něco, co jste ještě nikdy neslyšeli a neviděli. Brno Contemporary Orchestra připravil atraktivní televizní (audiovizuální program) na letní scénu divadla Husa na provázku.
Anotace anglicky
Concert description: Fairy tales, travel and drama in the BCO's full-length composed program MARIO BUZZI Tales from the projector MAURICIO KAGEL Die Stücke der Windrose für Salonorchester – Südwesten FREDERICK RZEWSKI Coming together / Aticca Brno Contemporary Orchestra Štěpán Šnajdr – video Tomáš Vtípil – reciter Pavel Šnajdr – conductor From a distance of several hundred meters, the music coming from the summer stages seems quite similar. A rolling curtain of sound from which emerges a regular rhythm emanating from a heartbeat, sometimes a dirty word, sometimes something about love, sometimes a roar, sometimes a guitar and sometimes something like keyboards. Similarly, when looking at television programs, not only the schemes, but also the contents are repeated to a large extent. Well, everyone likes to see and hear what they like over and over again. But maybe it could be different and you could watch and listen to something you have never heard or seen before. Brno Contemporary Orchestra has prepared an attractive television (audio-visual program) for the summer stage of the Goose on a String theater.
Návaznosti
MUNI/A/1061/2022, interní kód MUNázev: Umění, média a design: historické proměny, aktuální trendy a výzvy budoucnosti. Část 2.
Investor: Masarykova univerzita, Umění, média a design: historické proměny, aktuální trendy a výzvy budoucnosti. Část 2.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 16:51