HANDLÍŘOVÁ, Eliška, Barbora TRUKSOVÁ a Šárka FAJTLOVÁ. Strategické řízení vědy na národní a institucionální úrovni/česko-slovenská konference Alliance4Life. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Strategické řízení vědy na národní a institucionální úrovni/česko-slovenská konference Alliance4Life
Název anglicky Strategic management of science at the national and institutional level/Czech-Slovak conference Alliance4Life
Autoři HANDLÍŘOVÁ, Eliška (203 Česká republika, domácí), Barbora TRUKSOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Šárka FAJTLOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání konference
Obor 50802 Media and socio-cultural communication
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14740/23:00133604
Organizační jednotka Středoevropský technologický institut
Klíčová slova česky Alliance4Life; strategického řízení výzkumu; vědy o živé přírodě
Klíčová slova anglicky Alliance4Life; strategic management of research; life sciences
Štítky rivok
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Mgr. Eva Dubská, učo 77638. Změněno: 5. 3. 2024 17:52.
Anotace
CEITEC Masarykova univerzita, Mezinárodní centrum klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně a Lékařské fakulty Masarykovy univerzity a Biomedicínské centrum Slovenské akademie věd vás jménem Alliance4Life srdečně zvou na česko-slovenskou konferenci Strategické řízení vědy na národní a institucionální úrovni. Konference poskytne prostor pro česko-slovenské setkání premiérů obou zemí s představiteli vedení univerzit, fakult a výzkumných institucí působících v oblasti věd o živé přírodě, příslušných ministerstev, rad vlád pro výzkum, vývoj a inovace a grantových agentur. Cílem je výměna zkušeností v oblasti strategického řízení výzkumu, s důrazem na vytvoření prostředí podporujícího výbornou vědu a na spolupráci a zvyšování kompetencí v oblasti managementu a administrativy výzkumných institucí. Konference navazuje na národní kulaté stoly o vědní politice „Jak pomoci pozitivní změně?“, které se v rámci Alliance4Life v roce 2019 uskutečnily v Praze a v Bratislavě a je zároveň 3. ročníkem konference Institucionální management ve vědě, kterou organizoval CEITEC MU v letech 2018 a 2019.
Anotace anglicky
CEITEC Masaryk University, International Center for Clinical Research Faculty Hospital at St. Anna in Brno and the Faculty of Medicine of Masaryk University and the Biomedical Center of the Slovak Academy of Sciences cordially invite you on behalf of Alliance4Life to the Czech-Slovak conference Strategic Management of Science at the National and Institutional Level. The conference will provide space for the Czech-Slovak Prime Ministers of both countries to meet with representatives of the management of universities, faculties, and research institutions operating in the field of life sciences, relevant ministries, government councils for research, development, and innovation, and grant agencies. The goal is the exchange of experience in strategic research management, with an emphasis on creating an environment that supports excellent science and cooperation and increasing competences in the management and administration of research institutions. The conference follows on from the national round tables on science policy "How to help positive change?", which took place in Prague and Bratislava in 2019 as part of Alliance4Life and is also the 3rd year of the conference Institutional Management in Science, which CEITEC MU organized in 2018 and 2019.
Návaznosti
964997, interní kód MUNázev: Alliance for Life Sciences: From Strategies to Actions in Central and Eastern Europe (Akronym: A4L_ACTIONS)
Investor: Evropská unie, Alliance for Life Sciences: From Strategies to Actions in Central and Eastern Europe, Health, demographic change and wellbeing (Societal Challenges)
VytisknoutZobrazeno: 31. 5. 2024 16:36