KVIZDA, Martin, Ondřej ŠPETÍK, Jakub CHINI a Sebastián ČAREK. Expert report of Professor Martin Kvizda, Jakub Chini, Ondřej Špetík and Sebastián Čarek. 1. vyd. Praha: Skils s.r.o. advokátní kancelář, 2022, 42 s.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Expert report of Professor Martin Kvizda, Jakub Chini, Ondřej Špetík and Sebastián Čarek
Název česky Expertní posudek profesora Martina Kvizdy, Jakuba Chniho, Ondřeje Špetíka a Sebastiána Čarka
Autoři KVIZDA, Martin, Ondřej ŠPETÍK, Jakub CHINI a Sebastián ČAREK.
Vydání 1. vyd. Praha, 42 s. 2022.
Nakladatel Skils s.r.o. advokátní kancelář
Další údaje
Typ výsledku Účelové publikace
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Klíčová slova česky konkurence; zneužití dominantního postavení; kartel; zakázaná dohoda
Klíčová slova anglicky competition; abuse of dominant position; cartel; prohibited agreement
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: prof. Ing. Martin Kvizda, Ph.D., učo 171. Změněno: 27. 6. 2024 14:03.
Anotace
This report has been prepared for Skils in connection with an investigation of European Commission into an alleged collective boycott by České dráhy (“ČD”) and Österreichische Bundesbahnen (“ÖBB”) to provide independent expert opinion on the following issues: (i.) to identify real barriers to entry into the passenger railway market in the Czech Republic between 2012 and 2016, including a general time horizon it took to enter the market; (ii.) to identify real barriers to entry into the passenger railway market in Austria between 2012 and 2016, including a general time horizon it took to enter the market; and (iii.) to identify conditions under which entering market within the passenger railway industry would be rational and economically viable.
Anotace česky
Tato zpráva byla vypracována pro společnost Skils v souvislosti s šetřením Evropské komise ve věci údajného kolektivního bojkotu ze strany Českých drah ("ČD") a Österreichische Bundesbahnen ("ÖBB") s cílem poskytnout nezávislý odborný posudek k následujícím otázkám: (i.) identifikovat skutečné překážky vstupu na trh osobní železniční dopravy v České republice v letech 2012 až 2016, včetně obecného časového horizontu, který byl pro vstup na trh potřebný; (ii.) zjistit, jaká je situace na trhu s osobní železniční dopravou v České republice. ) identifikovat reálné překážky vstupu na trh osobní železniční dopravy v Rakousku v letech 2012 až 2016, včetně obecného časového horizontu, který by byl potřebný pro vstup na trh; a (iii.) identifikovat podmínky, za kterých by byl vstup na trh v rámci odvětví osobní železniční dopravy racionální a ekonomicky životaschopný.
VytisknoutZobrazeno: 5. 7. 2024 01:28