BLAHUTKOVÁ, Marie. Vliv psychomotorických cvičení na některé dimenze osobnosti dítěte ml. šk. věku a možnosti rozvoje poznání ve vztahu učitel - žák. První. Brno: Ped. fak. MU, 1999, 4 s. Sborník prací Pf MU č. 149 řada tělovýchovná č. 12. ISBN 80-210-2246-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vliv psychomotorických cvičení na některé dimenze osobnosti dítěte ml. šk. věku a možnosti rozvoje poznání ve vztahu učitel - žák.
Název anglicky The influence of psychomotoric excercises on certain dimensions of the personality of an early-school-age child and the possibilities of the awareness development in the teacher -pupil relationship.
Autoři BLAHUTKOVÁ, Marie (203 Česká republika, garant).
Vydání První. Brno, 4 s. Sborník prací Pf MU č. 149 řada tělovýchovná č. 12, 1999.
Nakladatel Ped. fak. MU
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/99:00000045
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 80-210-2246-9
Klíčová slova česky psychomotorika výzkum osobnost dítěte
Klíčová slova anglicky psychomotoric excercises the childs personality
Změnil Změnila: Dana Nesnídalová, učo 831. Změněno: 29. 6. 2009 10:16.
Anotace
Bezděčné prožívání radosti z pohybu, ze hry a z tělesných cvičení včetně poznávání sebe sama, svého těla a okolí nám přináší řadu pozitivních chvil v životě. Pomocí jednoduchých cvičení s netradičním náčiním, s netradičními přístupy a s hudebním doprovodem můžeme nacházet cesty k životní rovnováze a k životní filozofii. Psychomotorika rozvíjí všechny stránky osobnosti a pomáhá při prožívání hlubokých prožitků pramenících z vlastních zdrojů osobnosti. Přináší hodnoty zejména v kontextu současnosti, který je charakterizován krizí v prožívání a v prožitkovosti. Psychomotorika nepředává prožitek, pouze nabízí a ukazuje cestu.
Anotace anglicky
The publication describes the scientific discipline of psychomotricity. It includes introduction games and activities for development of attention, concentration, motor skills, laterality, communication, cooperation, relaxation, perception of one’s body in space, etc. Psychomotricity uses non-traditional props and tools (yoghurt cups, parachute, psychomotor runabouts, pedalos, balancing props, etc.). The goal is not only to develop one’s dexterity or to strengthen physical fitness, but also to develop psychical functions, such as attention and to experience the joy of movement, play and bodily exercises. Via games psychomotricity aims to tune up the psycho-physiological status of men. It is a form of active relaxation, process of regeneration and a suitable activity towards neutralization of mental exertion. Psychomotricity equally develops psychical, physical and social aspects of human beings.
Návaznosti
RS99003, projekt VaVNázev: Zdravotně orientovaná tělesná výchova pro 1. stupeň ZŠ II.
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Zdravotně orientovaná tělesná výchova pro 1. stupeň ZŠ II.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 14:41