2000
Fyziologie a hygiena výživy
MAROUNEK, Milan, Pavel BŘEZINA a Jan ŠIMŮNEKZákladní údaje
Originální název
Fyziologie a hygiena výživy
Název anglicky
Physiology and hygiene of nutrition
Autoři
MAROUNEK, Milan, Pavel BŘEZINA a Jan ŠIMŮNEK
Vydání
Vyškov, 132 s. 1, 2000
Nakladatel
VVŠ PV
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Odborná kniha
Obor
30105 Physiology
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
Lékařská fakulta
ISBN
80-7231-057-7
Klíčová slova anglicky
physiology; nutrition; hygiene; food; health
Štítky
Změněno: 16. 1. 2001 18:11, doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
Anotace
V originále
Skripta shrnují základní poznatky z fyziologie a hygieny výživy člověka. O fyziologii a hygieně výživy je pojednáno v širší souvislosti s funkcí ostatních tělesných soustav a v návaznosti na znalosti z blízkých oborů. Důraz je položen na vztah výživy a zdraví z fyziologického pohledu a na možnosti, které současný stav poznání přináší pro prevenci a léčbu těch onemocnění, která s výživou souvisí. Dosti podrobně je také probírána podstata výživy v různých specifických nutričních situacích. Text navazuje na základní vědomosti z biologie, obecné fyziologie, biochemie a chemie potravin.