PAZOUREK, Jiří, Alma Luísa REVILLA VÁZQUEZ, Guillermo GONZALEZ a Josef HAVEL. Separation of Polyphenols in Canary Islands Wine by Capillary Zone Electrophoresis without Preconcentration. Journal of Chromatography A. 2000, roč. 874, č. 1, s. 111-119. ISSN 0021-9606.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Separation of Polyphenols in Canary Islands Wine by Capillary Zone Electrophoresis without Preconcentration
Autoři PAZOUREK, Jiří, Alma Luísa REVILLA VÁZQUEZ, Guillermo GONZALEZ a Josef HAVEL.
Vydání Journal of Chromatography A, 2000, 0021-9606.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 10406 Analytical chemistry
Stát vydavatele Nizozemské království
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 3.301
Kód RIV RIV/00216224:14310/00:00004064
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
UT WoS 000086049600012
Klíčová slova anglicky Wine; Food Analysis; Polyphenols
Štítky Food Analysis, Polyphenols, Wine
Změnil Změnil: doc. RNDr. Bc. Jiří Pazourek, Ph.D., učo 2356. Změněno: 13. 11. 2001 10:38.
Anotace
A method for separation and determination of polyphenols in wine by CZE without any preconcentration step is described. The sensitivity and limits of detection for gentisic and p-coumaric acid are better than those previously published. The effect of a possible C-18 solid phase extraction prior to the CZE analysis was examined. The optimized method developed (without any extraction step) was applied to analyze wines from denomination of origin of Tenerife, Canary Islands.
Návaznosti
MSM 143100011, záměrNázev: Struktura a vazebné poměry, vlastnosti a analýza syntetických a přírodních molekulových ansamblů
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Struktura a vazebné poměry, vlastnosti a analýza syntetických a přírodních molekulových ansamblů
VytisknoutZobrazeno: 24. 5. 2024 11:37