HAVLÍČEK, Tomáš a Eva REINÖHLOVÁ. Obyvatelstvo, osídlení a bydlení. Jeřábek Milan (ed.). Pracovní texty/Working papers: Geografická analýza pohraničí České republiky. Praha, Ústí n. Labem: Sociologický ústav AV ČR, 1999, WP 99:11, č. 11, s. 71-79.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Obyvatelstvo, osídlení a bydlení
Název anglicky Population, settlement and housing
Autoři HAVLÍČEK, Tomáš a Eva REINÖHLOVÁ.
Jeřábek Milan (ed.).
Vydání Pracovní texty/Working papers: Geografická analýza pohraničí České republiky, Praha, Ústí n. Labem, Sociologický ústav AV ČR, 1999.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50000 5. Social Sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/99:00003048
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky changes in population number; location; density; migration. Settlement structure; rural areas; quality of housing.
Štítky changes in population number, Density, location, migration. Settlement structure, quality of housing., rural areas
Změnil Změnila: Ing. Eva Reinöhlová, učo 2380. Změněno: 27. 2. 2001 17:30.
Anotace
Článek se zabývá hlavními charakteristikami a typologií vývoje a rozmístění obyvatelstva v pohraničních oblastech, vývojem počtu obyvatel a změnami v migraci obyvatelstva. Zvláštní pozornost je věnována situaci na venkově, především z hlediska sídelní struktury. Dále je analyzována kvalita bydlení z hlediska bytové výstavby - ve změnách uplynulého desetiletí - a to jak po stránce množství realizovaných bytů, tak po stránce jejich struktury.
Anotace anglicky
The article deals with the main characteristics a typology of the population: location in the border regions, changes in the population number and migration. Especially deals with the rural areas and its settlement structure. There is analysed the quality of the housing in the Czech republic in this article.
Návaznosti
RB10/3/98, projekt VaVNázev: Role pohraničí České republiky a význam hospodářské a politické spolupárce se sousedními zeměmi pro integraci ČR do Evropské unie
VytisknoutZobrazeno: 1. 9. 2024 02:26