D 2001

The limitation of PCR in identification of Salmonella cells in foods

ŠPANOVÁ, Alena, Bohuslav RITTICH, Jana PRODĚLALOVÁ, Daniel HORÁK, Jiří LENDFELD et. al.

Základní údaje

Originální název

The limitation of PCR in identification of Salmonella cells in foods

Autoři

ŠPANOVÁ, Alena (203 Česká republika, garant), Bohuslav RITTICH (203 Česká republika), Jana PRODĚLALOVÁ (203 Česká republika), Daniel HORÁK, Jiří LENDFELD a Milan J. BENEŠ

Vydání

2001. vyd. Vienna, Life Sciences 2001, s. 57-57, 2001

Nakladatel

Osterreichische Gesselschaft fur Biochemie und Molekularbiologie

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

10600 1.6 Biological sciences

Stát vydavatele

Rakousko

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/00216224:14310/01:00004816

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

Klíčová slova anglicky

Immunomagnetic separation; PCR; Salmonella cells; foods
Změněno: 13. 11. 2006 17:55, doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc.

Anotace

V originále

The aim of the work was to test the utilisation of immunomagnetic separation followed by PCR for the identification of Salmonella cells present in some processed foods containing PCR inhibitors, and of atypically growing Salmonella cells. However, Salmonella cells alone can contain intracellular termostabile inhibitors which must be considered when performing PCR. These inhibitors can be eliminated with free and immobilized proteinase K.

Návaznosti

GA203/00/1339, projekt VaV
Název: Disperzní polymerizace hydrofilních monometrů pro přípravu magnetických nosičů používaných v biotechnologických aplikacích
Investor: Grantová agentura ČR, Disperzní polymerizace hydrofilních monometrů pro přípravu magnetických nosičů používaných v biotechnologických aplikacích