2001
The limitation of PCR in identification of Salmonella cells in foods
ŠPANOVÁ, Alena, Bohuslav RITTICH, Jana PRODĚLALOVÁ, Daniel HORÁK, Jiří LENDFELD et. al.Základní údaje
Originální název
The limitation of PCR in identification of Salmonella cells in foods
Autoři
ŠPANOVÁ, Alena (203 Česká republika, garant), Bohuslav RITTICH (203 Česká republika), Jana PRODĚLALOVÁ (203 Česká republika), Daniel HORÁK, Jiří LENDFELD a Milan J. BENEŠ
Vydání
2001. vyd. Vienna, Life Sciences 2001, s. 57-57, 2001
Nakladatel
Osterreichische Gesselschaft fur Biochemie und Molekularbiologie
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele
Rakousko
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/00216224:14310/01:00004816
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky
Immunomagnetic separation; PCR; Salmonella cells; foods
Štítky
Změněno: 13. 11. 2006 17:55, doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc.
Anotace
V originále
The aim of the work was to test the utilisation of immunomagnetic separation followed by PCR for the identification of Salmonella cells present in some processed foods containing PCR inhibitors, and of atypically growing Salmonella cells. However, Salmonella cells alone can contain intracellular termostabile inhibitors which must be considered when performing PCR. These inhibitors can be eliminated with free and immobilized proteinase K.
Návaznosti
GA203/00/1339, projekt VaV |
|