2001
Application of HEMA-based particles in preparation of samples for PCR identification of Salmonella cells in foods
ŠPANOVÁ, Alena, Bohuslav RITTICH, Jiří LENFELD, Jana PRODĚLALOVÁ, Daniel HORÁK et. al.Základní údaje
Originální název
Application of HEMA-based particles in preparation of samples for PCR identification of Salmonella cells in foods
Autoři
ŠPANOVÁ, Alena (203 Česká republika), Bohuslav RITTICH (203 Česká republika, garant), Jiří LENFELD, Jana PRODĚLALOVÁ (203 Česká republika), Daniel HORÁK a Milan J. BENEŠ
Vydání
2001. vyd. Zagreb, Croatia, The 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, s. 67-68, 2001
Nakladatel
Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele
Chorvatsko
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/00216224:14310/01:00004819
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky
Salmonella cells; foods; PCR; preparation of samples; HEMA particles
Štítky
Změněno: 13. 11. 2006 17:47, doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc.
Anotace
V originále
The quality of food products isalso affected by the microoragnisms contamination during the used technological processes.The aim of the research was to study the elimination of the inhibitor influence on the identification of target microorganisms in real samples using PCR. Salmonella, an important pathogen from hygienic point of wiev, was choosen as a model microorganism The polymerase chain reaction coupled with immunomagnetic separation (IMS-PCR) was used for the elimination of extracellular inhibitors and quick detection of Salmonella cells. The advantage of the use of proteinase K immobilized on poly(HEMA-co-EDMA) microspheres is discussed.
Návaznosti
GA203/00/1339, projekt VaV |
|