J 2001

Application of Capillary Zone Electrophoresis to Study the Properties of Rhodanese from Acidithiobacillus ferrooxidans

BOUCHAL, Pavel, Zdeněk GLATZ, Oldřich JANICZEK a Martin MANDL

Základní údaje

Originální název

Application of Capillary Zone Electrophoresis to Study the Properties of Rhodanese from Acidithiobacillus ferrooxidans

Autoři

BOUCHAL, Pavel (203 Česká republika), Zdeněk GLATZ (203 Česká republika), Oldřich JANICZEK (203 Česká republika) a Martin MANDL (203 Česká republika)

Vydání

Folia Microbiologica, Praha, Institute of Microbiology of AV ČR, 2001, 0015-5632

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

10600 1.6 Biological sciences

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Impakt faktor

Impact factor: 0.776

Kód RIV

RIV/00216224:14310/01:00005041

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

UT WoS

000173438200005

Klíčová slova anglicky

rhodanese; CZE

Štítky

Změněno: 9. 12. 2004 18:18, doc. Ing. Martin Mandl, CSc.

Anotace

V originále

The new capillary zone electrophoretic method was applied for the assay of the enzymatic activity of the rhodanese from Acidithiobacillus ferrooxidans. The enzyme activities determined by capillary zone electrophoresis were compared with those determined by discontinuous spectrophotometric method. The values obtained were in a good agreement. The method was also used to evaluate Michaelis constants for both substrates; a new approach was developed to solve the problem with variable ionic strength of the samples. The other properties of the enzyme such as the pH and temperature optima were determined as well.

Návaznosti

GA525/00/0785, projekt VaV
Název: Acidifikační procesy v sulfidových odpadech
Investor: Grantová agentura ČR, Acidifikační procesy v sulfidových odpadech
MSM 143100005, záměr
Název: Strukturně-funkční vztahy biomolekul a jejich role v metabolismu
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Strukturně-funkční vztahy biomolekul a jejich role v metabolismu