SPOUSTA, Vladimír, Bohumír BLÍŽKOVSKÝ, Stanislava KUČEROVÁ, Milan PŘADKA, Otto ČAČKA, Milan GALVAS, Evžen ŘEHULKA, Stanislav STŘELEC, Ivan ŠMAHEL, Pavel PÁCL a Jaroslav ŘEZÁČ. Teoretické základy výchovy ve volném čase. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 1994, 183 s. ISBN 80-210-1007-X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Teoretické základy výchovy ve volném čase
Autoři SPOUSTA, Vladimír, Bohumír BLÍŽKOVSKÝ, Stanislava KUČEROVÁ, Milan PŘADKA, Otto ČAČKA, Milan GALVAS, Evžen ŘEHULKA, Stanislav STŘELEC, Ivan ŠMAHEL, Pavel PÁCL a Jaroslav ŘEZÁČ.
Vydání 1. vyd. Brno, 183 s. 1994.
Nakladatel Masarykova univerzita v Brně
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 80-210-1007-X
Změnil Změnil: doc. PhDr. Vladimír Spousta, CSc., učo 36642. Změněno: 3. 5. 2002 14:31.
Anotace
Text je koncipován jako vysokoškolská učebnice pedagogiky volného času. Oslovuje každého, koho zajímají aktuální sociálněpedagogické problémy mládeže i dospělých. Fenomén volný čas je nahlížen z hlediska axiologie, psychologie, sociologie a práva. Ve vztahu výchova a volný čas jsou pojednány tyto problémové okruhy: volný čas jako hodnota, hodnotová orientace mládeže a profesní příprava pedagoga volného času, psychologické aspekty volného času, osobnost a volný čas, sociologie a volný čas, právo a volný čas, kreativita ve vztahu k volnému času, funkce imaginace jako východiska imaginativní výchovy, rodina a výchova dětí ve volném čase, zvláštnosti utváření, kultivace, vedení a výchovy ve volném čase, osobnost pedagoga volného času, pedagogická diagnostika a projektování výchovy ve volném čase, vývoj koncepcí výchovy ve volném čase, pojem mimoškolní výchovy. Text je určen posluchačům sociální pedagogiky i studujícím učitelství.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 17:36