POLÁČKOVÁ, Kateřina, Silvie SEDLÁČKOVÁ a Jana PISTOVČÁKOVÁ. UKAZUJÍ ZMĚNY LOKOMOČNĚ-PÁTRACÍ AKTIVITY MYŠÍ V NEZNÁMÉM PROSTŘEDÍ PO FELBAMÁTU NA POTENCIÁLNÍ ANTIDEPRESIVNÍ ÚČINEK ?. Online. In Abstrakta 46. Studentské vědecké konference LF MU. Brno: LF MU, 2002. s. 20. [citováno 2024-04-24]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název UKAZUJÍ ZMĚNY LOKOMOČNĚ-PÁTRACÍ AKTIVITY MYŠÍ V NEZNÁMÉM PROSTŘEDÍ PO FELBAMÁTU NA POTENCIÁLNÍ ANTIDEPRESIVNÍ ÚČINEK ?
Název anglicky Do changes of locomotor/exploratory activity in a novel environment after administration of felbamate show potential antidepresive effect?
Autoři POLÁČKOVÁ, Kateřina, Silvie SEDLÁČKOVÁ a Jana PISTOVČÁKOVÁ
Vydání Brno, Abstrakta 46. Studentské vědecké konference LF MU, s. 20-20, 2002.
Nakladatel LF MU
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 30104 Pharmacology and pharmacy
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky felbamate - antidepressant - animal model
Změnil Změnila: MUDr. Jana Pistovčáková, Ph.D., učo 18252. Změněno: 19. 5. 2003 14:28.
Anotace
Prokázán na dávce závislý desinhibiční efektu felbamátu na potlačenou lokomoci myších samců opakovaně vystavených averzivním interakcím s agresivním partnerem, v dávkách neovlivňujících lokomoci myší naivních. Výsledky ukazují na potenciálně antidepresívní účinky felbamátu.
Anotace anglicky
Felbamate shows disinhibiting effects on locomotion of male mice which was depressed by repeated defeat experience in paired interactions with aggressive partners. The result indicate a potential antidepressant felbamate effects.
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 11:26