B 2002

Implementace. Institucionální hledisko analýzy

WINKLER, Jiří

Základní údaje

Originální název

Implementace. Institucionální hledisko analýzy

Název anglicky

Implementation. An Institutional Perspective

Autoři

WINKLER, Jiří (203 Česká republika, garant)

Vydání

1. vydání. Brno, 160 s. 2002

Nakladatel

Masarykova univerzita

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Odborná kniha

Obor

50601 Political science

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/00216224:14230/02:00006976

Organizační jednotka

Fakulta sociálních studií

ISBN

80-210-2932-3

Klíčová slova anglicky

Public Policy; Policy Process; Rationality of the political process; Approaches toward implementation analysis; Cultural models; Theory of Chaos
Změněno: 29. 6. 2009 08:32, doc. PhDr. Jiří Winkler, Ph.D.

Anotace

V originále

Předkládaná teoreticko-metodologická studie se zabývá implementací veřejné a sociální politiky v České republice. Vychází z předpokladu, že realizace politického programu je aktuálním praktickým a významným teoreticko-výzkumným problémem. Studie politického procesu prováděné zejména v zahraničí několik desetiletí nashromáždily množství konkrétních poznatků o účinnosti a efektivnosti těchto programů a o jejich tzv. implementačním deficitu. Cílem práce je utřídit současné teoretické poznatky a dále předložit zdůvodnění výzkumné strategie organizačního zajištění implementace.

Anglicky

Even if the development of analysis of the organizational of the public programme is obvious, up to this time does not exist much classified and homogenous information about this subject of research. Futhermore in conditions of the Czech republic exist relatively little attempts to describe, systematically and empirically, the principles of the organizational behaviour in the implementational scope of the public and social programmes and to catch the trends of their formation in the public policy. That is why the presupposed study sets an aim (1) to sort the existing theoretical informations about the methods of organizing the public programmes and (2) to give theoretical reasons for the methodical approaches to their empiric analysis.

Návaznosti

MSM 145600001, záměr
Název: Faktory efektivnosti rozvoje regionů České republiky
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Faktory efektivnosti rozvoje regionů České republiky
NE6206, projekt VaV
Název: Vliv organizace zdravotnicko-sociálních služeb pro mentálně,tělesně a sociálně postižené děti na kvalitu odborné péče.
Investor: Ministerstvo zdravotnictví ČR, Vliv organizace zdravotnicko-sociálních služeb pro mentálně,tělesně a sociálně postižené děti na kvalitu odborné péče