2003
Fast Response Proteomics by Accelerated In-gel Digestion of Proteins
HAVLIŠ, Jan, Henrik THOMAS, Marek ŠEBELA a Andrej SHEVCHENKOZákladní údaje
Originální název
Fast Response Proteomics by Accelerated In-gel Digestion of Proteins
Autoři
HAVLIŠ, Jan, Henrik THOMAS, Marek ŠEBELA a Andrej SHEVCHENKO
Vydání
Analytical Chemistry, Washington, D.C., USA, American Chemical Society, 2003, 0003-2700
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
10406 Analytical chemistry
Stát vydavatele
Spojené státy
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor
Impact factor: 5.250
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
UT WoS
000181675900011
Klíčová slova anglicky
in-gel digestion; quantitative analysis; mass spectrometry
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 2. 7. 2009 18:59, doc. Mgr. Jan Havliš, Dr.
Anotace
V originále
Kinetics of in-gel digestion of proteins by modified and native trypsins was studied by MALDI TOF mass spectrometry using 18O-labelled peptides as internal standards. The effect of the temperature, enzyme concentration, digestion time and surface area of gel pieces on the yield of digestion products was characterised. Based on the kinetic data we developed a protocol that enabled the identification of gel separated proteins with 30 min digestion time without compromising the peptide yield and the sensitivity compared to conventional protocols that typically rely upon overnight enzymatic cleavage. The accelerated digestion protocol was tested in identification of more than 120 proteins from budding and fission yeast on the low picomole level.