SLANÝ, Antonín. Macroeconomic performance and institutional aspects of social policy. Národohospodářský obzor. Brno: Ekonomicko-správní fakulta MU v Brně, IV., 2., s. 57-64. ISSN 1213-2446. 2004.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Macroeconomic performance and institutional aspects of social policy
Název česky Makroekonomická výkonnost a institucionální aspekty sociální politiky
Autoři SLANÝ, Antonín (203 Česká republika, garant).
Vydání Národohospodářský obzor, Brno, Ekonomicko-správní fakulta MU v Brně, 2004, 1213-2446.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14560/04:00012125
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
Klíčová slova anglicky Transformation; macroeconomic policy; economic cycle; social dimension of economic policy; employment; free movement of labour; institutional reform
Štítky economic cycle, Employment, free movement of labour, Institutional reform, macroeconomic policy, transformation
Změnil Změnil: prof. Ing. Antonín Slaný, CSc., učo 284. Změněno: 18. 1. 2005 09:41.
Anotace
The paper analyses principal relations of macroeconomic development and institutional aspects of social policy in the context of integration trends of the last decade and in the process of transformation. It examines particularly common and specific features of the transformation process with regard to economic performance related to social policy. In the field of social policy the paper investigates the issues closely associated with labour mobility and protection at work in the integrated labour market of the EU.
Anotace česky
Článek analyzuje základní souvislosti makroekonomického vývoje a institucionálních aspektů sociální politiky a to v kontextu integračních tendencí posledního desetiletí a v procesu transformace. Analyzuje zejména společné a specifické rysy transformačního procesu se zřetelem na výkonnost ekonomiky a to ve vztahu k sociální politice. V oblasti sociální politiky pak zkoumá otázky bezprostředně spojené s volným pohybem pracovních sil a pracovní ochranou na integrovaném trhu práce EU.
Návaznosti
HB01-03, projekt VaVNázev: Vývoj instucionálního rámce fungování české ekonomiky v kontextu společenských proměn a přípravy ČR na vstup do EU.
Investor: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, Vývoj institucionálníiho rámce fungování české ekonomiky v kontextu společenských proměn a přípravy ČR na vstup do EU
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 15:30