KUNC, Josef. Změny v rozmístění textilního, oděvního a kožedělného průyslu v České republice v období let 1989 - 1999. 1.vyd. Brno: Katedra geografie, Přírodovědecká fakulta MU, 2000, 79 s. Rigorózní práce.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Změny v rozmístění textilního, oděvního a kožedělného průyslu v České republice v období let 1989 - 1999.
Název anglicky Changes in location of textile, clothing and leather industry in the Czech Republic during 1989 - 1999.
Autoři KUNC, Josef.
Vydání 1.vyd. Brno, 79 s. Rigorózní práce, 2000.
Nakladatel Katedra geografie, Přírodovědecká fakulta MU
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Účelové publikace
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky TCL branch; location; Czech Republic; 1989 - 1999
Štítky 1989 - 1999, Czech Republic, location, TCL branch
Změnil Změnila: Ing. Naďa Voráčová, učo 62883. Změněno: 22. 5. 2009 14:54.
Anotace
Textilní průmysl, resp. agregace textilního, oděvního a kožedělného průmyslu patřila po roce 1990 k těm odvětvím, kde došlo k nejvýznamnějším změnám. Tyto se týkaly nejen prostorových změn, tzn., že celá řada podniků (resp. pobočných závodů a provozoven) výrazně snížila stavy zaměstnanců nebo zcela zanikla a zmizela z mapy, ale také provozních a ekonomických výsledků. Autor práce zachycuje podstatné prostorové a ekonomické změny odvětví za desetileté období, snaží se o podchycení regionálních disparit. V kartografických výstupech se detailně věnuje změnám v lokalizaci jednotlivých podniků.
Anotace anglicky
Textile industry, respectively aggregation of textile, clothing and leather industries belonged after 1990 among those branches affected by the most significant changes. These were concerned not only with spatial changes, i.e. many a company (respectively affiliated branches) considerably decreased a number of their employees or they were completely dissolved (vanished from the map), but also economic and operational results. The author describes remarkable spatial and economic changes of the branch in a decade, attempts to detect regional disparities. In cartographic outcomes he treats in detail changes in location of particular companies.
VytisknoutZobrazeno: 13. 5. 2024 17:19