BLÁHA, Pavel, Ladislava HORÁČKOVÁ a Miroslav PROKOPEC. Budoucnost - Česká společnost antropologická. In Antropologie, brnenská antropologie v českém a mezinárodním kontextu. Brno: Masarykova univerzita Brno, 2004, s. 152-153. Folia historica, sv. 73. ISBN 80-210-3507-2.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Budoucnost - Česká společnost antropologická
Název anglicky Future - Czech Anthropological Society
Autoři BLÁHA, Pavel, Ladislava HORÁČKOVÁ a Miroslav PROKOPEC.
Vydání Brno, Antropologie, brnenská antropologie v českém a mezinárodním kontextu, od s. 152-153, 2 s. Folia historica, sv. 73, 2004.
Nakladatel Masarykova univerzita Brno
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor Archeologie, antropologie, etnologie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 80-210-3507-2
Klíčová slova anglicky Czech Anthropological Society
Štítky Czech Anthropological Society
Změnil Změnila: doc. MUDr. Lenka Vargová, Ph.D., učo 2737. Změněno: 31. 1. 2005 10:40.
Anotace
Česká společnost antropologická bude i nadále pokračovat v prosazování moderního celostního pojetí antropologie biologické a socio-kulturní. Nástup nové generace antropologů je příslibem, že Česká společnost antropologická bude pokračovat v novém, moderním směru antropologie. Svými poznatky hodlá i nadále působit nejen na zlepšování životního prostředí v širokém slova smyslu, ale také pozitivně ovlivňovat celý životní styl. Společně s českými a moravskými antropologickými pracovišti bude široké odborné veřejnosti řady oborů spjatých se studiem člověka a celé naší společnosti i nadále poskytovat nejnovější informace týkající se člověka jako jedinečného živočišného druhu naší planety.
Anotace anglicky
The Czech Anthropological Society is going to continue in assertion of modern holistic conception of anthropology has both biological and socio-cultural. The entrance of new generation of anthropologists promised that the Czech Anthropological Society will continue in the new modern direction of anthropology. The Society intends to function henceforth not only by the improvement of life environment in sensu stricto, but also by positive influencing the entire life style. Together with Bohemian and Moravian anthropological workplaces, it will henceforth offer up-to-date information about the man as unique species in our planet, to the wide special public from many branches connected with the study of man and human societies.
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 19:25