NOHEL, Pavel a Lukáš DADÁK. Postavení anesteziologa, jeho práce a odpovědnost při operaci - průzkum názorů, postojů a představ pacientů před výkonem. Anesteziologie & Intenzivní medicína. ČLS J.E.Purkyně Praha, 2004, roč. 15, č. 3, s. 125-129. ISSN 1214-2158.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Postavení anesteziologa, jeho práce a odpovědnost při operaci - průzkum názorů, postojů a představ pacientů před výkonem.
Název anglicky The Role of the Anaesthesiologist, His Work and Responsibility during the Surgery: A Preoperative Survey on PatientsOpinions, Attitudes and Notions
Autoři NOHEL, Pavel a Lukáš DADÁK.
Vydání Anesteziologie & Intenzivní medicína, ČLS J.E.Purkyně Praha, 2004, 1214-2158.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30200 3.2 Clinical medicine
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky anaethesiologist - role - survey
Změnil Změnila: Jana Tichá, učo 2167. Změněno: 18. 2. 2005 09:18.
Anotace
Postavení anesteziologa jako nezávislého lékařského specialisty a jeho význam v očích pacientské veřejnosti byly zkoumány v řadě studií. Cílem této práce bylo zjistit názory a postoje českých pacientů. Přes 90% dotazovaných považovalo anesteziologa za lékaře. Povědomí o jeho odpovědnosti je však relativně malé.
Anotace anglicky
The role of the anaesthesiologist as an independent specialist and patients view of therm werw examined in many studies. The goal of this study was to determine opinions and attitudes of patients in the Czech Republic. More than 90% of patients were aware that the anaesthesiologist is a physician. However, the knowledge of his practice and responsibility is low.
VytisknoutZobrazeno: 1. 5. 2024 09:05