IMBERTY, Anne, Edward P. MITCHELL a Michaela WIMMEROVÁ. Structural basis of high-affinity glycan recognition by bacterial and fungal lectins. Current Opinion in Structural Biology. London: Elsevier Science Ltd., 2005, roč. 15, č. 5, s. 525-534, 11 s. ISSN 0959-440X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Structural basis of high-affinity glycan recognition by bacterial and fungal lectins
Název česky Strukturní základ vysoceafinitního rozpoznávání glykanů bakteriálními a houbovými lektiny
Autoři IMBERTY, Anne (250 Francie), Edward P. MITCHELL (826 Velká Británie a Severní Irsko) a Michaela WIMMEROVÁ (203 Česká republika, garant).
Vydání Current Opinion in Structural Biology, London, Elsevier Science Ltd. 2005, 0959-440X.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele Nizozemské království
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 9.559
Kód RIV RIV/00216224:14310/05:00013915
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
UT WoS 000232946200007
Klíčová slova anglicky lectin; pathogen; crystal structure; recognition
Štítky Crystal Structure, lectin, pathogen, recognition
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D., učo 854. Změněno: 4. 1. 2007 15:32.
Anotace
The structural diversity of bacterial and fungal lectins has been highlighted during the past few years. Some of the new structures reproduce folds previously observed in plants or mammals, but many constitute new folds that have never been observed before, either at all or not with a lectin function, testifying to the increasing diversity. The novelty of the new structures is greater at the level of the sugar-binding sites, with some bacterial lectins displaying unusually high affinity for oligosaccharides and even monosaccharides. Analysis of the thermodynamic contributions to the energy of binding gives clues to the strategies used by bacteria to recognise and attach to their host
Anotace česky
Strukturní základ vysoceafinitního rozpoznávání glykanů bakteriálními a houbovými lektiny
Návaznosti
MSM0021622413, záměrNázev: Proteiny v metabolismu a při interakci organismů s prostředím
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Proteiny v metabolismu a při interakci organismů s prostředím
VytisknoutZobrazeno: 17. 6. 2024 07:38