MICHALČÁKOVÁ, Radka a Lenka LACINOVÁ. Personality and Fears of Thirteen-Year-Olds. In Book of Abstracts (CD version). 2005.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Personality and Fears of Thirteen-Year-Olds
Název česky Osobnost a strachy třináctiletých dětí
Autoři MICHALČÁKOVÁ, Radka (203 Česká republika, garant) a Lenka LACINOVÁ (203 Česká republika).
Vydání Book of Abstracts (CD version), 2005.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Španělsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14230/05:00013934
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova anglicky fear; ELSPAC
Štítky ELSPAC, fear
Změnil Změnila: doc. Mgr. Lenka Lacinová, Ph.D., učo 6087. Změněno: 29. 3. 2010 17:14.
Anotace
In our study we observe the fears frequency of occurrence and their contents in relation to the level of depressivity and neuroticism of children. Our findings prove the existence of the relation between the levels of both depressivity and emotional lability of children and their experiencing of fears (differently for boys and differently for girls). The heightened levels of both neuroticism and depression are connected with the stating of certain categories of fears - but not with the generally increased fearfulness.
Anotace česky
V naší studii sledujeme četnost výskytu strachů a jejich obsahů ve vztahu k depresivnímu ladění dítěte a k úrovni jeho emocionální stability/lability - neuroticismu. Naše zjištění dokládají existenci vztahu mezi úrovní depresivity a emocionální lability dětí a prožíváním strachů (odlišně pro chlapce a pro dívky). Zvýšená hladina neuroticismu a depresivity souvisí s uváděním určitých kategorií strachů, ne však s celkově zvýšenou strachuplností.
Návaznosti
MSM0021622406, záměrNázev: Psychologické a sociální charakteristiky dětí, mládeže a rodiny, vývoj osobnosti v době proměn moderní společnosti
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Psychologické a sociální charakteristiky dětí, mládeže a rodiny, vývoj osobnosti v době proměn moderní společnosti
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 02:53