SCHELLE, Karel, Ladislav VOJÁČEK, Renata VESELÁ, Ondřej HORÁK a Pavel SALÁK. České a československé právní dějiny (Pracovní sešit). Karel Schelle a kolektiv. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2005, 99 s. Skripta. ISBN 80-210-3834-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název České a československé právní dějiny (Pracovní sešit)
Název česky České a československé právní dějiny (Pracovní sešit)
Název anglicky Czech and Czechoslovac Legal History ( Exercise-book)
Autoři SCHELLE, Karel, Ladislav VOJÁČEK, Renata VESELÁ, Ondřej HORÁK a Pavel SALÁK.
Karel Schelle a kolektiv.
Vydání 1. vyd. Brno, 99 s. Skripta, 2005.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 80-210-3834-9
Klíčová slova anglicky Legal History
Štítky Legal History
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Marie Zejdová, učo 2159. Změněno: 2. 4. 2010 14:51.
Anotace
Publikace podává podrobný výklad českých právních dějin od nejstarších dob do roku 1945. První část je věnována feudálnímu státu a právu. Hlavní důraz je ale kladen na vývoj moderního státního mechanismu a právního řádu po roce 1848. Podrobně jsou vylíčeny ústavní dějiny, dějiny veřejné správy i soudnictví. V návaznosti na výklad o vývoji státu je popsán vývoj jednotlivých právních odvětví, samozřejmě s akcentem na právo občanské a trestní. Celý státoprávní výklad je vsazen do širokého rámce politických a ekonomických dějin.
Anotace anglicky
Publication explain detailed interpretation about czech legal history from the oldest history to 1945. First part is devoted to feudal state and law. Main accent is set on development modern state mechanism and system of law after 1848. Detailed are describe problematic of constitutional history, history of public administration and justice. In sequence to interpretation about development of state is decribed development of individual branches of law, apparent to civil law and criminal law. Whole interpretation about state theory is built-in to wide frame political and economical history.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 15:48