ŠEDOVÁ, Jindřiška. Výuka práva na ESF MU v Brně. In Výuka práva pro ekonomy. Rožnov pod Radhoštěm: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta, 2005, s. 134-141. ISBN 80-248-0939-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Výuka práva na ESF MU v Brně
Název anglicky Teaching of law at the ESF MU in Brno
Autoři ŠEDOVÁ, Jindřiška.
Vydání Rožnov pod Radhoštěm, Výuka práva pro ekonomy, s. 134-141, 2005.
Nakladatel Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Chorvatsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 80-248-0939-7
Klíčová slova anglicky právo; transformace ekonomiky; právní rámec; metodika výuky
Štítky metodika výuky, právní rámec, transformace ekonomiky
Změnil Změnila: JUDr. Jindřiška Šedová, CSc., učo 1167. Změněno: 28. 11. 2005 00:16.
Anotace
Výuka práva na ESF MU v Brně má od samotného vzniku své pevné místo ve studijním programu fakulty. Problém výuky práva nespočívá ani tak na tom, zda právo bude vyučováno, ale jakým způsobem a kdo jej bude učit, v jakém rozsahu a jaké přístupy k právu budou preferovány. Problematické řešení těchto otázek vyústilo v roce 2001 v rozhodnutí založit katedru práva. Nová institucionální podpora práva umožnila nalézat řadu nových východisek zkvalitnění výuky práva a rozvíjet spolupráci s externími odborníky nejen z právnické fakulty, ale i z praxe
Anotace anglicky
The course of law at the ESF MU in Brno has had its fixed position in the fakulty study programmes since its creation. The problem of the law ciurse consists not only in the fact whether it will be taught but also in the way of teaching, who will be tlach it and what approaches to law will be preferred. A problematical solution ot these issues resulted in a decision to establish the department of law in 2001. A new institutional law assistance enables to find a lot of starting points for improving the course of law and extending the cooperation with external collaborators not only from the Faculty of law, but also from the practise.
VytisknoutZobrazeno: 23. 9. 2024 23:42