KUNC, Josef. Turistické informace - hodnocení, regionální struktura, institucionální a finanční podpora. In Geografie, cestovní ruch a rekreace. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2005, s. 27-36. ISBN 80-244-1221-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Turistické informace - hodnocení, regionální struktura, institucionální a finanční podpora
Název anglicky Turistic informations - evaluation, regional structure, institutional support and sponsorship
Autoři KUNC, Josef (203 Česká republika, garant).
Vydání Olomouc, Geografie, cestovní ruch a rekreace, od s. 27-36, 10 s. 2005.
Nakladatel Univerzita Palackého v Olomouci
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/05:00013535
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 80-244-1221-7
Klíčová slova anglicky Tourist information centres; Evaluation; Regional structure; Institutional support; Sponsorship
Štítky evaluation, Institutional support, Regional structure, Sponsorship, Tourist information centres
Změnil Změnil: doc. RNDr. Josef Kunc, Ph.D., učo 18338. Změněno: 18. 1. 2006 11:37.
Anotace
Poskytování turistických informací je v České republice již několik let považováno za veřejnou bezplatnou službu. Zdaleka však není nastavena zákonná norma, která by tuto službu definovala, stanovovala její parametry a zodpovědnost. Příspěvek se snaží mj. poukázat na možnosti a schopnosti elementárních jednotek turistických informací v prostoru, turistických informačních center (TIC), poskytnout zájemcům kvalitní a odpovídající informační servis. Problematickou oblastí poskytování turistických informací v rámci TIC se jeví nejen snaha o jejich striktní standardizaci a certifikaci, ale také způsob financování a institucionální podpora v rámci ustavených regionálních struktur. Palčivou a stále neřešenou otázkou je také tlak na zřízení a efektivní fungování regionálních TIC, které se stanou oporou sítě TIC v ČR a svojí metodicko technickou a organizační podporou budou pomáhat výkonu funkce lokálních a místních informačních center.
Anotace anglicky
Tourist information is considered in the Czech Republic as a free public service. However, we lack a legal act, which would define this service, set its parameters and responsibility. A contribution attempts to show opportunities and abilities of elementary tourist information units in space, of tourist information centres (TIC), provide those interested with quality and relevant information service. As a problematic field of tourist information within TIC we can name not only effort to reach its strict standardization and certification but also financing and institutional support within regional structures. Pressing and not solved problem is pressure on establishment and effective functioning of regional TIC, which would become support for TIC net in the Czech Republic and through their methodological and technical support they will help local information centres functioning.
Návaznosti
WB-08-04, projekt VaVNázev: Návrh nové rajonizace cestovního ruchu ČR
Investor: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Návrh nové rajonizace cestovního ruchu ČR
VytisknoutZobrazeno: 7. 5. 2024 02:19