HOUŠKA, M., J. TOTUŠEK, D. GABROVSKÁ, J. STROHALM, N. VRCHOTOVÁ, D. LEFNEROVÁ, I. PAULÍČKOVÁ, V. FIEDLEROVA a R. WINTEROVÁ. Functional food components prepared with assistance of high pressure treatment. In International Conference on High Pressure Science and Technology. Karlsruhe: Proceedings on CD-ROM, 2005, 9 s. ISBN 3-923704-49-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Functional food components prepared with assistance of high pressure treatment
Název česky Funkční potraviny připravené užitím vysokotlakého ošetření
Autoři HOUŠKA, M., J. TOTUŠEK, D. GABROVSKÁ, J. STROHALM, N. VRCHOTOVÁ, D. LEFNEROVÁ, I. PAULÍČKOVÁ, V. FIEDLEROVA a R. WINTEROVÁ.
Vydání Karlsruhe, International Conference on High Pressure Science and Technology, 9 s. 2005.
Nakladatel Proceedings on CD-ROM
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 3-923704-49-6
Klíčová slova česky funkční potraviny; vysoký tlak; brokolicová šťáva; antimutagenní aktivita
Klíčová slova anglicky Functional food; high pressure; broccoli juice; antimutagenic activity
Štítky antimutagenic activity, broccoli juice, Functional food, high pressure
Změnil Změnil: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Změněno: 25. 6. 2009 14:53.
Anotace
This paper reports on research results regarding the effect of different preservation methods (heat pasteuration, high pressure pasteuration and freezing) on the content of health important chemical components (vitamins, polyphenols, sulforaphane) in the vegetable juices and their antimutagenic activity.
Anotace česky
Tato práce uvádí výsledky výzkumu týkajícího se vlivu různých metod přípravy (tepelná pasterace, vysokotlaká pasterace, zmražení)na obsah zdraví prospěšných chemických sloučenin (vitaminy, polyfenoly, sulforafan) v zeleninových šťávách a jejich antimutagenní aktivitu.
VytisknoutZobrazeno: 27. 7. 2024 14:48