JOCHMANOVÁ, Andrea. Seznam materiálů z pozůstalosti Jindřicha Honzla. vl. nákl. Brno: FRVŠ, 2005, 145 s. není. ISBN není.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Seznam materiálů z pozůstalosti Jindřicha Honzla.
Název anglicky List of materials from Jindřich Honzl´s estate
Autoři JOCHMANOVÁ, Andrea.
Vydání vl. nákl. Brno, 145 s. není, 2005.
Nakladatel FRVŠ
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor Umění, architektura, kulturní dědictví
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISBN není
Klíčová slova anglicky Jindřich Honzl ; avantgarde ; surrealism
Štítky Avantgarde, Jindřich Honzl, surrealism
Změnil Změnila: Mgr. Andrea Jochmanová, Ph.D., učo 1895. Změněno: 27. 6. 2008 16:03.
Anotace
Projekt zpracování materiálů z pozůstalosti Jindřicha Honzla vznikl na základě grantu FRVŠ. Po prozkoumání stavu pozůstalosti, která je v držení rodiny Honzlovy, bylo přistoupeno ke katalogizaci a knihovnickému zpracování fondu. Všechny materiály z pozůstalosti byly nově osignovány. Důležitým podkladem se staly již dříve vyhotovené strojopisné seznamy, od doby jejich vzniku se však situace fondu poněkud změnila, některé materiály byly přesunuty do zvláštních složek, atd. Tento seznam je pak sestaven tak, aby vyhovoval nejen případným uživatelům pozůstalosti, ale zejména správcům této pozůstalosti, uspořádání fondu bylo tedy převzato a tímto seznamem fakticky zpřehledněno. Oproti zmíněným původním seznamům jsou v tomto soupisu daleko detailněji rozepsány informace o jednotlivých materiálech. Lze se zde např. podrobně seznámit se všemi položkami ze složek 28 až 30, ve kterých jsou uloženy strojopisné a rukopisné texty J. Honzla, včetně rozsáhlejších studií, článků, statí a dokonce i zcela neznámých Honzlových dramatických pokusů a filmových námětů.
Anotace anglicky
This "publication" is a list of all materials that man can find in Jindřich Honzls estate that is menaged by Honzl-s heirs in Prague. This collection is important is important to understand what is interwar czech theatre for.
VytisknoutZobrazeno: 9. 10. 2024 04:24