KOLÁŘOVÁ, Ivana. Možnosti rozvíjení komunikačních schopností žáků ve výuce. In KLENKOVÁ, J. - VOJTOVÁ, V. (ed.) Komunikace a její místo v Rámcovém vzdělávacím programu pro předškolní a základní vzdělávání. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta, katedra speciální pedagogiky, 2006, s. 25-30.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Možnosti rozvíjení komunikačních schopností žáků ve výuce
Název česky Možnosti rozvíjení komunikačních schopností žáků ve výuce
Název anglicky How to develop communicative ability of the pupils in the education
Autoři KOLÁŘOVÁ, Ivana.
Vydání 1. vyd. Brno, KLENKOVÁ, J. - VOJTOVÁ, V. (ed.) Komunikace a její místo v Rámcovém vzdělávacím programu pro předškolní a základní vzdělávání, od s. 25-30, 6 s. 2006.
Nakladatel Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta, katedra speciální pedagogiky
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova anglicky language communication - standard literary language - sympathetic feeling to development of verbalization abilities - communicative perspective
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: PhDr. Ivana Kolářová, CSc., učo 44114. Změněno: 26. 2. 2010 16:13.
Anotace
K úkolům základního vzdělávání patří i rozvíjení komunikačních schopností a kultivovaného vyjadřování v mateřském jazyce. Předpokladem je vytvoření takové atmosféry, která žáky k promluvám na různá témata ve výuce povzbuzuje a nevyvolává v nich obavy z nepřiměřeného kritizování. Omezení nadměrného opravování žákovy řeči by však nemělo znamenat stálé přehlížení opakovaných formulačních nedostatků a rezignaci na jejich odstraňování.
Anotace anglicky
The teachers in primary and lower secondary school shall develop and cultivate verbalization abilities in maternity speach of their pupils. There is presupposed creating of sympathetic feeling to it. It is necessary to create an atmosphere that promotes such development; encouraging pupilss to talk about various topics and lessening their fear of excessive criticism. But the teachers should not desist from rectifying mistakes in the speaking of pupils and they should not always condone the mistakes.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 18:22