ZENDULKA, Ondřej, Lucia ZAHRADNÍKOVÁ a Jan JUŘICA. The effect of polyphenolic extract from grape byproducts on selected biochemical characteristics in rats. In Vitamins 2006, Health Ingredients Metabolism Analysis, The abstract book. Pardubice, Czech Republic: Ediční středisko Univerzity Pardubice, 2006, s. 142-143. ISBN 80-7194-855-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název The effect of polyphenolic extract from grape byproducts on selected biochemical characteristics in rats
Název česky Vliv polyfenolického extraktu z vinné matoliny na vybrané biochemické parametry u potkanů
Autoři ZENDULKA, Ondřej (203 Česká republika, garant), Lucia ZAHRADNÍKOVÁ (703 Slovensko) a Jan JUŘICA (203 Česká republika).
Vydání Pardubice, Czech Republic, Vitamins 2006, Health Ingredients Metabolism Analysis, The abstract book, od s. 142-143, 2 s. 2006.
Nakladatel Ediční středisko Univerzity Pardubice
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 30104 Pharmacology and pharmacy
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14110/06:00015862
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 80-7194-855-1
Klíčová slova anglicky polyphenols; hypercholesterolemia; grape byproducts
Štítky grape byproducts, hypercholesterolemia, Polyphenols
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: doc. PharmDr. Ondřej Zendulka, Ph.D., učo 167123. Změněno: 12. 1. 2009 15:28.
Anotace
The polyphenolic compounds are well known for its antioxidant effect. In our study we have focused on hypolipidemic effect of gallic acid (GA) and polyphenolic extracts from grape byproducts (Vitis vinifera L.) on the model of hypecholesterolemia in rats.
Anotace česky
Polyfenolické sloučeniny jsou známy pro jejich antioxidační vlastnosti. V naší práci jsme se zaměřili na hypolipidemický vliv kyseliny gallové a polyfenolických extraktů z vinné matoliny (Vitis vinifera L.)na modelu hypercholesterolemie u potkanů.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 15:34