JUŘÍKOVÁ, Jana, Jan POKORNÝ, Jana DOSTÁLOVÁ a Lenka DURANOVÁ. Preferencje dodatków do potraw mięsnych w zakładach żywienia zbiorowego wśród uczniów i studentów szkół wyższych. In Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego. 1. vyd. Warszawa: Wydawnictwo SGGW, 2004, s. 563-568. ISBN 83-7244-560-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Preferencje dodatków do potraw mięsnych w zakładach żywienia zbiorowego wśród uczniów i studentów szkół wyższych
Název česky Oblíbenost příloh k masitým pokrmům u studentů středních a vysokých škol stravujících se ve školních jídelnách
Název anglicky Preference of side-dish to meat meal in dining halls for secondary-level pupils and university students
Autoři JUŘÍKOVÁ, Jana, Jan POKORNÝ, Jana DOSTÁLOVÁ a Lenka DURANOVÁ.
Vydání 1. vyd. Warszawa, Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego, od s. 563-568, 6 s. 2004.
Nakladatel Wydawnictwo SGGW
Další údaje
Typ výsledku Stať ve sborníku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 83-7244-560-5
Klíčová slova anglicky nutrition - lunches - side-dish to meat meal - favorite meal
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D., učo 133370. Změněno: 23. 11. 2006 15:38.
Anotace
Badania preferencji dodatków do potraw mięsnych przeprowadzono wśród cywilnych i wojskowych studentów Wyższej Szkoły Wojsk Lądowych w Vyškově oraz wśród uczniów szkół średnich z rejonu Ivančice w Republice Czeskiej. Badano preferowane dodatki do pieczonych, smażonych i duszonych potraw mięsnych. Wykazano, że najbardziej pożądane były knedle, ryż i ziemniaki. Najmniej ulubione były dodatki w postaci makaronu i białego pieczywa.
Anotace česky
Zjišťování oblíbenosti příloh k masitým pokrmům bylo prováděno u civilních i vojenských studentů Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově a u studentů středních škol z regionu Ivančice v České republice. Byla sledována oblíbenost příloh k pečeným, smaženým a dušeným masitým pokrmům. Bylo zjištěno, že nejoblíbenější byly knedlíky, rýže a brambory. Nejméně oblíbené byly přílohy ve formě těstovin a bílého pečiva.
Anotace anglicky
In a sociological search, preferences of students motivation concerning the choice of meals, their preferences of meat and starchy dishes served with meat in the main course were determined in students cafeterias. Potato products, especially mashed, boiled potatoes or French fries were preferred to rice or traditional Czech dumplings. Pasta and bread were least acceptable.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 04:21