DYČKA, Filip, Lenka ZERZÁNKOVÁ, Radka MIKELOVÁ, Libuše TRNKOVÁ a Miroslav HOLÍK. Studium elektrodového procesu mědi na uhlíkových elektrodách. In Sborník příspěvků VII. Pracovního setkání fyzikálních chemiků a elektrochemiků. Brno: Masarykova universita, 2007, s. 35-37. ISBN 9788021042353.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Studium elektrodového procesu mědi na uhlíkových elektrodách
Název anglicky Study of electrode process of copper on graphite electrodes
Autoři DYČKA, Filip (203 Česká republika), Lenka ZERZÁNKOVÁ (203 Česká republika), Radka MIKELOVÁ (203 Česká republika), Libuše TRNKOVÁ (203 Česká republika, garant) a Miroslav HOLÍK (203 Česká republika).
Vydání Brno, Sborník příspěvků VII. Pracovního setkání fyzikálních chemiků a elektrochemiků, od s. 35-37, 3 s. 2007.
Nakladatel Masarykova universita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10405 Electrochemistry
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/07:00019384
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 9788021042353
Klíčová slova anglicky Elimination voltammetry; copper; graphite electrodes
Štítky copper, Elimination voltammetry, graphite electrodes
Změnil Změnila: Ing. Radka Mikelová, Ph.D., učo 176915. Změněno: 30. 5. 2007 13:27.
Anotace
Pro komplexní analýzu biologicky významných látek jsou využívány různé kombinace elektrochemických metod a přístupů doprovázené různou volbou elektrodových materiálů. Typickým příkladem je mikrostanovení purinových derivátů, především adeninu, využívající katodické či anodické rozpouštěcí voltametrie komplexů mědi s příslušným purinovým derivátem. Aby byl pochopen komplexní elektrodový proces, struktura komplexu a jeho chování v různých experimentálních podmínkách, je třeba dostatečně poznat redoxní chování měďnatých solí na zvolených elektrodách. K tomu může značnou měrou přispět i zcela nové přístupy, např.matematické zpracování voltametrických dat do podoby eliminačních funkcí (Elimination Voltammetry with Linear Scan-EVLS)a statistické vyhodnocení detekčních limitů metodou konfidenční elipsy (CE). Při výzkumu i vývoji biosenzorů je v dnešní době věnována značná pozornost pevným nebo modifikovaným elektrodám. V tomto příspěvku jsme se soustředili na studium elektrodového procesu mědi na parafínem impregnované grafitové elektrodě (PIGE) a rtutí modifikované pyrolytické grafitové elektrodě s bazální orientací (Hg-PGEb).
Anotace anglicky
Study of electrode process of copper on graphite electrodes
Návaznosti
IAA100040602, projekt VaVNázev: Nové přístupy v elektrochemické analýze nukleových kyselin a oligonukleotidů zaměřené na ultrasensitivní mikrodetekci DNA a detekci DNA hybridizace.
Investor: Akademie věd ČR, Nové přístupy v elektrochemické analýze nukleových kyselin a oligonukleotidů zaměřené na ultrasensitivní mikrodetekci DNA a detekci DNA hybridizace
LC06035, projekt VaVNázev: Centrum biofyzikální chemie, bioelektrochemie a bioanalýzy. Nové nástroje pro genomiku, proteomiku a biomedicínu.
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Centrum biofyzikální chemie, bioelektrochemie a bioanalýzy. Nové nástroje pro genomiku, proteomiku a biomedicínu
MSM0021622412, záměrNázev: Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální, regionální a lokální úrovni (INCHEMBIOL) (Akronym: INCHEMBIOL)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální , regionální a lokální úrovni
VytisknoutZobrazeno: 18. 7. 2024 14:25