B 2007

Základy výživy ve sportu

MANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ

Základní údaje

Originální název

Základy výživy ve sportu

Název česky

Základy výživy ve sportu

Název anglicky

Basic sport nutrition

Autoři

MANDELOVÁ, Lucie (203 Česká republika, garant) a Iva HRNČIŘÍKOVÁ (203 Česká republika)

Vydání

1.vyd. Brno, 72 s. 4492/FSpS-1/07-17/99, 2007

Nakladatel

MU

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Odborná kniha

Obor

Sport a aktivity volného času

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/00216224:14510/07:00032254

Organizační jednotka

Fakulta sportovních studií

ISBN

978-80-210-4281-0

Klíčová slova anglicky

sport nutriton; sacharides; lipids; proteins

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 26. 3. 2010 11:33, Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D.

Anotace

V originále

Skripta pojednávají o základech sportovní výživy. Kniha je rozdělena do jednotlivých kapitol, ve kterých jsou popisovány základní živiny (cukry, tuky, bílkoviny) i mikroživiny (minerální látky, vitaminy). Další kapitola je věnována vodě a potřebám tekutin pro sportovce. Několik kapitol se věnuje specificky výživě před, při a po sportovním výkonu. Krátce je zde zmíněna výživa specifických skupin obyvatelstva. Jedna kapitola se věnuje doplňkům stravy. Skriptum je určeno pro studenty FSpS.