J 2007

Food safety issues of high pressure treated fruit/vegetable juices

HOUŠKA, Milan, Jiří STROHALM, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ, Naděžda VRCHOTOVA et. al.

Základní údaje

Originální název

Food safety issues of high pressure treated fruit/vegetable juices

Název česky

Zajištění bezpečnosti ovocno-zeleninové šťáv ošetřením vysokým tlakem

Autoři

HOUŠKA, Milan (203 Česká republika, garant), Jiří STROHALM (203 Česká republika), Jiří TOTUŠEK (203 Česká republika, domácí), Danuše LEFNEROVÁ (203 Česká republika, domácí), Naděžda VRCHOTOVA (203 Česká republika), D. GABROVSKA (203 Česká republika), B. OTOVA (203 Česká republika) a P. GRESOVA (203 Česká republika)

Vydání

High pressure research, Paris, France, Taylor & Francis, 2007, 0895-7959

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Spojené státy

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Impakt faktor

Impact factor: 0.840

Kód RIV

RIV/00216224:14110/07:00050798

Organizační jednotka

Lékařská fakulta

UT WoS

000245677500027

Klíčová slova anglicky

food safety; high pressure; fruit vegetable

Příznaky

Mezinárodní význam
Změněno: 20. 4. 2012 09:52, Mgr. Michal Petr

Anotace

V originále

The food safety issues of the high pressure pasteurized fruit/vegetable juices are in focus of the paper. The development of HACCP system for production of carrot, red beet and apple/brocoli/orange juice is given together with results of analysis of samples, challenge testing and storage tests. Also the anti-mutagenic activity in vitro tests are presented.