2007
Food safety issues of high pressure treated fruit/vegetable juices
HOUŠKA, Milan, Jiří STROHALM, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ, Naděžda VRCHOTOVA et. al.Základní údaje
Originální název
Food safety issues of high pressure treated fruit/vegetable juices
Název česky
Zajištění bezpečnosti ovocno-zeleninové šťáv ošetřením vysokým tlakem
Autoři
HOUŠKA, Milan (203 Česká republika, garant), Jiří STROHALM (203 Česká republika), Jiří TOTUŠEK (203 Česká republika, domácí), Danuše LEFNEROVÁ (203 Česká republika, domácí), Naděžda VRCHOTOVA (203 Česká republika), D. GABROVSKA (203 Česká republika), B. OTOVA (203 Česká republika) a P. GRESOVA (203 Česká republika)
Vydání
High pressure research, Paris, France, Taylor & Francis, 2007, 0895-7959
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
21101 Food and beverages
Stát vydavatele
Spojené státy
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor
Impact factor: 0.840
Kód RIV
RIV/00216224:14110/07:00050798
Organizační jednotka
Lékařská fakulta
UT WoS
000245677500027
Klíčová slova anglicky
food safety; high pressure; fruit vegetable
Příznaky
Mezinárodní význam
Změněno: 20. 4. 2012 09:52, Mgr. Michal Petr
Anotace
V originále
The food safety issues of the high pressure pasteurized fruit/vegetable juices are in focus of the paper. The development of HACCP system for production of carrot, red beet and apple/brocoli/orange juice is given together with results of analysis of samples, challenge testing and storage tests. Also the anti-mutagenic activity in vitro tests are presented.