BIBZOVÁ, Ivana. Současná situace ve vývoji zemědělského pojištění v České republice. In Evropské finanční systémy 2007. 1. vyd. Brno: MU ESF katedra Financí, 2007, s. 13-18. ISBN 978-80-210-4319-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Současná situace ve vývoji zemědělského pojištění v České republice
Název česky Současná situace ve vývoji zemědělského pojištění v České republice
Název anglicky Current situation in the development of agricultural insurance in the Czech republic
Autoři BIBZOVÁ, Ivana.
Vydání 1. vyd. Brno, Evropské finanční systémy 2007, od s. 13-18, 6 s. 2007.
Nakladatel MU ESF katedra Financí
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-210-4319-0
Klíčová slova anglicky Agricultural insurance, European Union, risk, risk elimination, Subvention fund
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Ivana Bibzová, učo 40483. Změněno: 12. 9. 2007 14:39.
Anotace
Zemědělská problematika patří v tržní ekonomice k důležitým a složitým politickým a ekonomickým otázkám. Rizika, která doprovázejí zemědělskou činnost, mohou dosáhnout až katastrofických rozměrů. Vzniklé škody postihnou potom nejenom samotné zemědělce, ale také stát, který je nucen tuto situaci následně řešit. Proto je potřeba hledat systémová řešení jež by vedla k účinné ochraně zemědělců a v případě potřeby k efektivní alokaci veřejných finančních prostředků. Zemědělské pojištění je jedním z nich.Tento příspěvek je zaměřen na aktuální situaci na poli zemědělského pojištění v ČR.
Anotace anglicky
The agricultural issue belongs to important and difficult political and economic questions in the market economy. Risks concerning agricultural process can rise to catastrophic extent. The occurred damages can affect not only the agricultural entrepreneurs but also the state which has to solve the situation ad hoc. That’s the reason why it is necessary to find the systematic solutions leading to an effective agriculturist’s protection and to an effective allocation of public finance. The agricultural insurance is one of the suitable methods how to solve this issue. This contribution is focused on current situation in the field of agricultural insurance in the Czech Republic.
VytisknoutZobrazeno: 23. 7. 2024 06:41