KRAJÍČEK, Ondřej, Andrea CECCANTI, Miroslav RUDA a Aleš KŘENEK. Designing a distributed mediator for the C-GMA monitoring architecture. In Distributed and Parallel Systems: From Cluster to Grid Computing. Innsbruck, Austria: Springer, 2007, s. 155-164. ISBN 978-0-387-69857-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Designing a distributed mediator for the C-GMA monitoring architecture
Autoři KRAJÍČEK, Ondřej (203 Česká republika, domácí), Andrea CECCANTI (380 Itálie), Miroslav RUDA (203 Česká republika, domácí) a Aleš KŘENEK (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Innsbruck, Austria, Distributed and Parallel Systems: From Cluster to Grid Computing, od s. 155-164, 10 s. 2007.
Nakladatel Springer
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Rakousko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW book information
Kód RIV RIV/00216224:14610/07:00050821
Organizační jednotka Ústav výpočetní techniky
ISBN 978-0-387-69857-1
Klíčová slova anglicky grid computing; grid monitoring; C-GMA
Štítky C-GMA, grid computing, Grid monitoring
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Mgr. Aleš Křenek, Ph.D., učo 3086. Změněno: 12. 4. 2012 13:50.
Anotace
Grid Infrastructure Monitoring is distinguished as important technique for diagnosing, addressing and preventing problems which may occur in the grids. It is also source of valuable information suitable for scheduling, load balancing and other applications. Currently, infrastructure monitoring is done using specialised toolkits which provide complete solution for single infrastructure and middleware. In large-scale grids, where it is necessary to comprise resources from multiple virtual organisations, it may be necessary to integrate various platforms into single ubiquitous monitored fabric. C-GMA provides tools for such integrations. In this paper, we address the scalability of the C-GMA by proposing a distributed design of C-GMA mediator component. In particular, we examine the properties of Publish/SLibscribe systems for this purpose.
Anotace česky
Monitorování gridové infrastruktury je důležitá technika pro diagnózu, řešení a prevenci problémů, které se v provozu gridu mohou objevit. Je také zdrojem hodnotných informací pro plánování úloh a další aplikace. V součastnosti monitorování provádí specializované nástroje poskytující kompletní řešeni pro jednu infrastrukturu a middleware. V rozsáhlých gridech jsou ale zahrnuty zdroje různých organizací, a je třeba integrovat monitorování do jednotné infrastruktury. C-GMA poskytuje nástroje pro tuto integraci. V tomto článku se zabýváme problémy škálovatelnosti C-GMA a navrhujeme distribuovanou implementaci jejího mediátoru. Zejména studujeme použití mechanismů publish/subscribe pro tyto účely.
Návaznosti
MSM0021622419, záměrNázev: Vysoce paralelní a distribuované výpočetní systémy
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Vysoce paralelní a distribuované výpočetní systémy
VytisknoutZobrazeno: 13. 5. 2024 01:38